Túró rudi torta

Mindig is szemeztem vele, tudtam egyszer kipróbálom. :)
Hát eljött az ideje, és mondanom se kell még 1 napig se bírta ki! :)
Hozzávalók:
- tésztához:
- 1 csomag édes keksz ledarálva (én teljes kiőrlésű kekszet használtam)
- 2 ek.kakaópor
- aki édesebben szereti porcukor ízlés szerint
- kb.10-15 dkg Ráma, hogy a massza összeálljon
- töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 cs.vaníliás cukor
- 3 dl Hulala tejszín
- 1 cs.zselatin vagy habfixáló
- cukor ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja
- mázhoz:
- 2 tábla tejcsoki
- 4 ek.olaj
- pár db túró rudi a díszítéshez
Elkészítése:
- A kekszet ledaráljuk (kivéve ha már darálva van), és ízesítjük cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, végül a felolvasztott Rámát.
- Elkeverjük egy tálban, és egy kapcsos tortaforma aljára egyenletesen elosztva belenyomkodjuk.
- A túrót villával áttörjük, belereszeljük a citomhéjat, és a cukrokat is hozzáadjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük. Ha a habfixáló mellett döntöttünk, akkor keverés közbe adjuk hozzá.
- A zselatint pedig a túróhoz keverjük.
- Végül a kettőt keverjük egybe és a kekszes alapra töltsük rá.
- A tejcsokit vízgőz felett felolvasszuk az olajjal és a túrókrémre öntjük.
- Hűtőben dermesszük.
Jó étvágyat!
Csokikrémes torta meggyel

Hozzávalók:
- tészta:
- 17,5 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 17,5 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 17,5 dkg Ráma
- töltelék:
- 1 meggybefőtt
- fél cs.vaníliás pudingpor
- 1 tasak Dr.Oetker csokoládékrém alap vagy Mousse csokoládés habkrém
- 4 dl tej
- 2 dl hulala tejszín + a díszítéshez pár kanállal
- 1 tábla tejcsokoládé
Elkészítése:
- A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót.
- Robotgéppel sima tésztává keverjük.
- Előmelegített sütőben tűpróbáig megsütjük.
- A meggylevét lecsöpögtetjük és feltesszük forrni.
- A pudingporral besűrítjük, majd lehűtjük.
- Ez idő alatt a csokoládékrémet 4 dl tejjel és 2 dl habtejszínnel (én raktam hozzá) az útmutató szerint robotgéppel kikeverjük.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk, majd megkenjük a meggyes krémmel, majd rátesszük a meggyszemeket.
- A meggy tetejére a csokikrémet rétegezzük.
- Beborítjuk a tésztával, és a tetejét, oldalát is bevonjuk a csokikrémmel.
- Az oldalára reszelt csokiforgácsot szórunk.
- Díszítés egyéni elképzelés alapján.
- Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!
Boci mobil

Hozzávalók:
- 1 tojás
- 11 evőkanál olaj
- 11 evőkanál cukor
- 15 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 15 evőkanál tej
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- töltelék:
- 1 citrom reszelt héja (ezt én a túróba teszem)
- 25 dkg tehéntúró
- 1 tojás
- 1 evőkanál búzadara
- 5 evőkanál cukor
- 2-3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
- A tojást a cukorral és az étolajjal habosra keverjük.
- Egy másik tálban a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport és a szódabikarbónát
- A lisztes keveréket és a tejet váltogatva hozzákeverjük a tojáshoz.
- Tepsibe öntjük a kakaós masszát és kanállal a túróból kis halmokat teszünk a tészta tetejére.
- Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük kb. 20-25 percig.
Jó étvágyat!
Flódni
Ez a recept nagyon hajaz a bejglire, tisztára karácsonyi hangulata van.
Dió, mák, mazsola, alma, őrölt fahéj, szegfűszeg....mennyei
Nem egyszerű sütemény és mikor olvastam nehezen hittem hogy 3 óra az elkészítése, de tényleg annyi sütéssel.
Elsőre még ha nehéznek is tűnik, őszintén megvallva először én is kételkedtem, de mégsem olyan nehéz megcsinálni! Csak bátran! :)
Hozzávalók:
- 600 g liszt
- 300 g Ráma
- 4 egész tojás
- 100 g porcukor
- 50 ml száraz fehérbor (elhagyható)
- 2 dkg élesztő
Alma töltelék:
- 1 kg savanykás alma (tisztítva mérve) -kb.2 kg-ból lesz 1 kg.
- 30 g cukor
- 50 ml száraz fehérbor eredetileg (én tejjel csináltam)
- 1/2 mk őrölt fahéj
- csipetnyi őrölt szegfűszeg
Mák töltelelék:
- 250 g darált mák
- 50 g cukor
- 4 ek méz
- 40 g mazsola
- 130 ml száraz fehérbor vagy tej
- 1 citrom reszelt héja
Dió töltelék:
- 250 g darált dió
- 50 g cukor
- 4 ek méz
- 130 ml száraz fehérbor vagy tej
- 40 g mazsola
Szilvalekvár:
- 350 g házi vagy jó minőségű egyéb
Tetejére:
Elkészítése:
-
- A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, és a további összes hozzávalóval egy szép sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett tálba tesszük, fóliával lefedjük, és hűtőbe tesszük 1 órára.
- Eközben elkészítjük a töltelékeket.
- A lereszelt almát cukorral, és a fűszerekkel a borban, fedő nélkül megpároljuk, kb 6-8 perc alatt. Ne főzzük, éppen csak összeforrósodjon, kissé megpuhuljon! Kihűtjük.
- A darált mákot, ill. a diót a hozzávalókkal és borral, állandó keverés mellett összeforrósítjuk. Kihűtjük.
- A tésztát a pihentetés után kissé átgyúrjuk, és lemérjük. Úgy osztjuk 5 részre, hogy négy egyenlő, és 1 db kicsit nagyobb darabunk legyen. Ez lesz az alsó lap.
- A nagyobb darabbal kezdjük, kissé lisztezett felületen kinyújtjuk a tepsi nagyságára. (Sütőpapírral bélelt 25 x 35 cm.)
- Belefektetjük az első lapot a tepsibe. Erre jön a dió töltelék.
- A 2. lapra kerül a mák, a 3. lapra az alma, a 4. lapon lesz a szilvalekvár, és az 5. kerül a tetejére.
- A felső lapot megkenjük a kissé felvert egész tojással.
- Pár helyen megszurkáljuk egészen a tepsi aljáig.
- 170 °C -ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb 60-70 perc alatt alacsony fokozaton, arany-borostyán színűre megsütjük.
Jó étvágyat!
Mini kakaós csiga

Hozzávalók:
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit egy tálban kidagasszuk.
- Fél órát langyos helyen kelesszük.
- Ekkor kinyújtjuk, megkenjük az olajjal és megtöltjük a kakaós cukros töltelékkel.
- Felszeleteljük kb.2 cm-es csíkokra.
- Még további fél órát kelesszük.
- Ezután ropogósra sütjük, időnként a cukros tejjel meglocsoljuk.
Jó étvágyat!
Rétes

Ezt a receptet mamámtól kaptam, és nagyon szeretem, mert nem kell vele sokat dolgozni, mint a régi dohányrétessel, és egyáltalán nem rontható el! :)
Hozzávalók:
- 9 púpozott evőkanál liszt (fele lehet rétes is)
- 1 kis pohár tejföl
- 1 egész tojás
- 4 ek.olvasztott vaj
- csipet só
- ezeket gyúrjuk össze és pihentetjük fél órát, a 6 ek.vaj és a 4 ek.liszt csak ezután kerül rá
- kenéshez:
- 6 ek.olvasztott vaj
- 4 ek.liszt
- Ebből a mennyiségből 8 rúd lesz, amihez én tölteléknek: 25 dkg túrót, 1 üveg meggybefőttet, és kb.fél-1 kg almát szoktam készíteni.
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és jól kidagasszuk.
- Ezután fél órát pihentetjük.
- Majd kinyújtjuk és rákenjük a tésztára a 6 ek.vajat a 4 ek.lisszttel.
- Feltekerjük mint a bejglit és 8 felé vágjuk.
- Mindegyiket egyenként kinyújtjuk.
- Nem lesznek túl nagyok, de egy nagy gáz tepsi hosszába épp elférnek.
- Ezután megtöljük a töltelékkel hosszában és feltekerjük.
- Tojássárgájával lekenjük a tetejüket és szép aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Hófehérke

Hozzávalók:
- tészta:
- 1 egész tojás
- 10 dkg Ráma
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 mokkáskanál szalalkáli
- 1 citrom reszelt héja
- 50 dkg finomliszt
- krém:
- 2 cs.vaníliás cukor
- fél liter tej
- 4 púpos kanál liszt
- 30 dkg Ráma
- 25 dkg porcukor
- teteje:
- vagdalt dió kb. 10 dkg
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit egy keverőtálba összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk.
- Kinyújtuk és mindegyiket előmelegített sütőben, sütőpapíron megsütjük kb.8 percig 160 fokon.
- A krémet elkészítjük addig, a lisztből és tejből sűrű krémet főzünk.
- A porcukrot elkeverjük a vajjal és összekeverjük a lisztes-tejes péppel.
- A lapokat megtöltjük a krémmel 4 egyenlő részben, és a tetejét és vékonyan megkenjük, hogy a vagdalt dió beletapadjon.
Jó étvágyat!
Teasütemény

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg Ráma
- csipet só
- 2-3 dl tej
- 3 db tojás sárgája
- tehető hozzá mézeskalácsfűszerkeverék, vagy mandulakivonat
Elkészítése:
1. A vajat a cukorral, liszttel elmorzsoljuk.
2. Hozzáadjuk a sót, tejet, és a tojások sárgáját.
- Addig gyúrjuk, amíg egynemű masszát nem kapunk.
- Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra és formanyomóval kiszaggatjuk.
- Sütőben szép aranybarnára sütjük, majd lefedve tartjuk, hogy minél előbb megpuhuljon.
Jó étvágyat!
Konfetti süti

Hozzávalók:
- tészta:
- 6 db tojás (külön sárgája és fehérje szétválasztva)
- 12 ek.cukor
- 6 ek.langyos víz
- 1 cs.sütőpor
- 12 ek.liszt
- 6 ek.olaj
- pár csepp piros ételfesték
- 1 ek.kakaópor
- töltelék:
- 25 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 dl Hulala cukrászhab
- Dr.oetker konfetti díszcukorka
Elkészítése:
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd olajjal és a vízzel.
- Hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
- A tésztát 3 részre szedjük, az egyik marad sima sárga, a másodikba kakaót teszünk, a harmadikba piros festéket.
- Majd kanállal felváltva tepsibe terítjük.
- Almával, vagy befőtt körtével is gazdagíthatjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük tűpróbáig.
- A túrót felverjük a habtejszínnel és a porcukorral.
- A kihűlt sütemény tetejére kenjük.
- Hűtőben tároljuk, majd tálalás előtt díszítsük konfetti cukorkával.
Jó étvágyat!
Narancsos-gesztenyés piskótatekercs

Hozzávalók:
- tészta:
- 6 db tojás
- 12 ek.cukor
- 6 ek.langyos víz!
- fél dl olaj
- 12 ek.liszt
- 1 cs.sütőpor
- krém:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg Ráma
- fél narancs héja és leve
- 1 cs.25 dkg gesztenyemassza
- 2 dl Hulala cukrászhab
Elkészítése:
- A piskótát a hagyományos módon elkészítjük. Külön sárgája és fehérje felverve, majd hozzáadjuk a cukrot, vizet, olajat és a sütőporos lisztet. Tojásfehérje habbal óvatosan összeforgatjuk. Előmelegített sütőben hőlégkeveréken,180 fokon sütjük, majd később mérsékeljük a hőmérsékletet.
- A porcukrot kikeverjük a Rámával és hozzáadjuk a villával áttört gesztenyemasszát is, végül a narancs héját és levét is.
- A tejszínt is beleöntjük és robotgéppel tovább verjük, amíg krémes állagú nem lesz.
- A piskótát vizes konyharuhába felcsavarjuk és miután kihűlt megtöljük a gesztenyés krémmel.
- Tetejét is bevonjuk a masszával.
- Díszíthetjük naranccsal és hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!
Túrófánk

Érdekes történet, hogy került a kedvenceink közé ez a recept:
Elhatároztam egy hétvégén, hogy smarties-os muffint sütök, mindent meg is vettem hozzá, kivéve a fő alkotót a smartiest. :)
Azonban láttam egy receptet, mely villámgyors, és még finom is, és a lényeg, hogy minden volt hozzá otthon. :)
Annyira jól sikerült, hogy szombat és vasárnap is dupláztam belőle. :)
Hozzávalók:
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű), de az egy tejföl plusz egy joghurt is működik
- 2-3 evőkanál cukor
- 250gr túró
- vaníliás porcukor a tetejére
Elkészítése:
- A hozzávalókat összekeverjük.
- Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
- Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Akkor jó, ha kb.közepes lángon sütjük.
- Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
Jó étvágyat!
Epres rolád

Kicsit költséges, de gyorsan készíthető és nagyon finom.
A recept kisebb adag leírását tartalmazza, ezért célszerű duplázni a mennyiségeket.
Hozzávalók:
Tészta
- 4 tojássárgája
- 11 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 tojásfehérje
- 9 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 ek.kakaópor
- +15 dkg eperlekvár a tésztára
- Krém:
- 25 dkg natúr joghurt
- 6 dkg porcukor
- 1 tasak Dr.Oetker expressz zselatin fix
- 2 dl habtejszín
- 1 tasak habfixáló
- 25 dkg eper vagy más gyümölcs is megteszi.
- Én a krémet kipróbáltam joghurt helyett túróval is, és úgy is nagyon finom. (túró, cukor, citrom, v.cukor, habtejszín)
Elkészítése:
- A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a fehérjét is kemény habbá verjük.
- A habot óvatossan a sárgájához keverjük.
- A lisztet a sütőporral elkeverjük és a kakaóport is hozzáadjuk.
- Tepsibe tesszük és megsütjük.
- A piskótát vizes konyharuhába téve felcsavarjuk.
- Megkenjük az eperlekvárral.
- A krémhez a joghurtot a porcukorral és a zselatin fix-szel elkeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és eperdarabokat.
- Rákenjük a krémet a lekvárra és óvatosan feltekerjük.
- Hűtőben pihentessük.
Jó étvágyat!
Barackos-pudingos süti

Nagy kedvencünk, idáig mindenkit meggyőzött.
Hozzávalók:
-
40 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 25 dkg Ráma
- 4 tojássárgája
- 1 citrom héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- Krémhez:
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 8 ek.cukor
- 5 dl tej
- 4 tojásfehérje felverve habnak
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 konzerv őszibarackbefőtt
Elkészítése:
1. A tésztának valókat összegyúrjuk, majd kétfelé választjuk, hűtőben fél órát pihentetjük
2. A pudingot megfőzzük, langyosra hűtjük, majd belekeverjük a tejfölt és a kockára vágott barackot.
3. Vajazott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik lapot, vagy sütőpapírra és rákenjük a barackos krémet, majd befedjük a másik lappal.
4. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintjük, ha kihűlt.
Jó étvágyat!
Pudingos szelet

- 40 dkg liszt
- 25 dkg Ráma
- 10 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 2 ek.kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 ek.tejföl
- Krém:
- 2 csomag vaníliás puding
- 5 dl tej
- 6 ek.cukor
- 1 nagy dobozos tejföl
- Teteje:
- 2 tábla étcsokoládé (főzéshez való)
- 3 ek.olaj
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órát pihentetjük hűtőben.
- A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük és belekeverjük a tejfölt.
- A egyik tészta lapot kinyújtuk, ráöntjük a pudingos krémet, majd befedjük a másik lappal.
- Tetejére csokimázat teszünk.
- A csokoládét darabokra tördelve az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
- Sűtőpapírra helyezett tepsiben megsütjük.
Jó étvágyat!
Mascarponés máktorta

Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 10 dkg Ráma
- 1 citrom reszelt héja, fahéj
- 250 gr mascarpone krémsajt
- 2 dl Hulala tejszínhab
- 1 tábla fehércsoki
Elkészítése:
- A vajat a cukorral keverjük habosra, majd a tojássárgájával is és a citrommal, fahéjjal.
- A fehérjéből verjünk kemény habot.
- Adjuk hozzá a cukros vajas masszához a mákot és a diót is.
- Sűtőpapírral borított tortaformába helyezve 10 percig 170 fokon, majd további 150-160 fokon süssük át teljesen.
- A krémhez a fehércsokoládét kockákra törjük és vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot és végül a felvert tejszínt is.
- A tésztát kettévágjuk és a közepébe töltünk a krémből a maradékkal a tetejét vonjuk be.
- Mascarpone helyett lekvárral is meg lehet tölteni, úgyis finom.
Jó étvágyat!
Rákóczi-túrós

Hozzávalók:
- 12 dkg Ráma
- 24 dkg liszt,
- egy kis reszelt citrom héja,
- egy mokkáskanálnyi sütőpor,
- 8 dkg cukor és
- 2 tojás sárgája
- töltelék:
- 1/2 kg túró,
- 16 dkg porcukor,
- 2 tojás sárgája,
- egy kis reszelt citrom héja,
- 6 dkg búzadara
- hab
- 4 tojásfehérje
- 12 dkg porcukor
Elkészítése:
- A lisztet a sütőporral, a vajjal, cukorral és a tojássárgájával összemorzsoljuk és tésztává gyúrjuk.
- Fél órát pihentessük, ezalatt a fehérjét verjük kemény habbá a porcukorral.
- Majd vékonyra nyútjsuk ki a tésztát és tegyük sütőpapírra.
- A tésztát süssük elő félkészre, ha már félig megsült szórjuk meg a búzadarával, majd tegyük rá a túrós tölteléket és további 10-15 percet süssük.
- A töltelékhez a túrót a porcukrot, a tojásárgáját a citromhéjjal keverjük össze.
- A rácsokhoz a felvert habot habzsákka nyomjuk ki a tésztára rácsos vonalakban.
- Ekkor már csak rövid ideig süssük, hogy a hab ne barnuljon túl. (nekem sajnos barna lett :)
- Ha kihűlt közepére baracklekvárt töltsünk.
Jó étvágyat!
Mézeskalács

Ez az adag 2 nagy gáztepsire való lett.
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt (2,5dl)
- fél bögre porcukor
- negyed bögre méz
- 2 tojás
- 1 tk.sütőpor
- 7 dkg Ráma
- 1 ek.mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
- A vajat a mézzel felolvasztjuk.
- A keverőtálba tesszük a sütőporos lisztet, a porcukrot és a mézesfűszert.
- Hozzáadjuk a tojást és a vajas-mézet.
- Jól kigyúrjuk, és 3 mm vastagságúra kinyújtjuk.
- Kiszaggatjuk és kb.170 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Zserbógombóc

Hozzávalók:
- 125 gr darált háztartási keksz
- 125 gr darált dió
- 2-3 ek.baracklekvár
- 2 ek. kakaópor
- rumaroma aki szereti
- porcukor ízlés szerint
- annyi tej, amennyit felvesz, hogy formázható legyen
- meggy a közepébe (elhagyható)
- tetjére: 2 tábla étcsokoládé + 2 ek.olaj (én mogyorós csokival csináltam, úgy még dobott az ízén és a kinézetén is)
Elkészítése:
- Egy nagy keverőtálba öntjük a kekszet, kakaóport, porcukrot és a baracklekvárral, valamint a tejjel összegyúrjuk az egészet egy masszává.
- Kis golyókat formázunk belőle, közepébe meggyet tehetünk.
- Végül a csokoládét felolvasszuk az olajjal vízgőz felett és a gombócokat belehempergetjük egy villa segítségével.
Jó étvágyat!
Citromos szelet

Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 12 ek.cukor
- 6 ek.langyos víz
- fél dl olaj
- 12 ek.liszt
- 1 cs.sütőpor
- 2 citrom reszelt héja
- krém:
- 5 dl tej
- 3 ek.liszt
- 10 dkg Ráma
- 2 citrom leve
Elkészítése:
- Hagyományos piskóta tésztát készítünk.
- A 6 db tojás fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és azt is habosra verjük.
- Hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a langyos vizet, olajat és a sütőporos lisztet.
- Óvatosan összerforgatjuk a fehérjével.
- Hőlégkeverésen tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a tejet felforraljuk, a liszttel besűrítve besamelt készítünk. Hozzáadjuk a Rámát, és a citrom levét.
- A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krém felével a maradék krémet a tetejére kenjük.
- Hűtőben kicsit hűtsük le.
Jó étvágyat!
Kráter szelet

A recept Andi konyhájából való!
Köszönet érte, nagyon jó kis süti. :)
Hozzávalók:
- A pudinghoz:
- 2 csomag vaníliás puding,
- 9 dl tej
- 6 evőkanál cukor
A tésztához:
- 5 tojás, 2
- 5 dkg cukor,
- 1csomag vaníliás cukor,
- 1 dl tej
- 1 dl olaj, 2
- 5 dkg liszt,
- 2 evőkanál kakaó,
- 1 csomag sütőpor
- A mázhoz:
- 2 kis pohár tejföl,
- 4 evőkanál porcukor,
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
- Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.
- Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját.
- Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot.
- 180 fokon megsütjük. 2 pohár tejfölbe elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük szépen elkenve. Ettől lesz olyan kráteres.
Megjegyzés : Én most 1 vanilíás és 1 puncsos pudinggal készítettem. Javaslat, hogy kis kávéskanállal szaggassátok a pudingot a masszába, mert akkor nem lesz nagy a súlya és nem fog lesüllyedni az aljára.
Jó étvágyat!
Raffaello kocka

Hozzávalók:
6 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet. Kizsírozott tepsibe sütjük de ne szárítsuk meg nagyon.
Krém : 6 tojás sárgáját, 10 dkg cukorral, 1 vaníliás pudingporral,5 dl tejjel kikeverünk és fözzük.
20 dkg margarint 10 dkg porcukorral jól kikeverünk és a kihült krémhez keverjük. Tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat!
Kevert túrós
Imádom a túrós sütiket, de nem mindig van kedvem hosszasan várni egy pitére, lapokat nyújtani, na de találtam egy szuper gyors kevert változatot. :)
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 3 dkg vaj
- 4 evőkanál búzadara
- 2 púpozott ek finomliszt
- 4 ek porcukor (vagy kristálycukor)
- 2 dl tejföl
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg meggy (magozott)
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 0.5 csomag sütőpor
Elkészítése:
- Mindenekelőtt egy magasfalú tepsibe sütőpapírt teszünk és előmelegítjük a sütőt.
- A hozzávalókat: a vajat, lisztet, cukrot, búzadarát, túrót, 4 tojást, pohár tejfölt egyenként összekeverjük egy nagy keverőtálban.
- A vége felé reszeljük a citrom héját, megint kavarunk egyet a masszán.
- Beledobáljuk a meggyet (magozott!), ezen is keverünk egyet.
- Utolsó simításként beleszórunk fél cs sütőport, és egy utolsót lazítunk a masszán.
- A masszát a tepsibe öntjük, elrendezzük és mehet is bele a sütőbe!
- Megsütjük. Mikor aranybarna a teteje, akkor tuti jó:)
Jó étvágyat!
Amerikai krémes (Ibolyától)

Eszméletlen finom! Apósom nem édesszájú, de kettőt megevett egyből, majd közölte az elmúlt 25 évben nem evett ilyen finom süteményt. :)
Hozzávalók:
- A tésztához: 7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 ek. kakaó, 11 ek. víz, 2 evőkanál olaj
- A krémhez: 7 tojás fehérje , 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint ) , 2 cs. vaníliás pudingpor , 5 – 6 dl tej
- A tetejére : 4 dl Hulala tejszín, reszelt csokoládé
Elkészítése:
1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk.
2. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott – lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.
3. Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet.
4. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. ( Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg )
5. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Jó étvágyat!
Dióshabos rollni

Annyira finom! :)
Hozzávalók:
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 15 dkg Ráma
- 2 dkg élesztő
- 50 ml langyos tej
- 1 g cukor
- 4 db tojássárgája
- 1 ek porcukor
- 1 késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
- 15 dkg darált dió
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojásfehérje
- 5 ek sárgabaracklekvár
A tetejére
Elkészítése:
- A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
- A tésztát három egyforma nagyságú cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb. 2 mm vastagságúra. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- A kinyújtott tésztalapokat megkenjük baracklekvárral, majd a szélüket kissé feltekerjük, és az így elkészített rudakat tepsibe rakjuk.
- A töltelék alapanyagait (a tojásfehérjék kivételével) egy tálba tesszük, és összekeverjük.
- A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukros diót.
- Az így elkészített tölteléket a rudak közepére simítjuk.
- A rudakat hőlégkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
- A kész süteményt meghintjük porcukorral, felszeleteljük.
Jó étvágyat!
B O C I M O B I L
Egyszerű, gyors mégis könnyed finomság. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
1 tojás
11 evőkanál étolaj
15 evőkanál liszt
11 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna v fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg tehéntúró
1 tojás
1 evőkanál búzadara
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cukor
ízlés szerint pár csepp citromlé vagy reszelt citromhéj
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük.
2. Tepsibe öntjük.
3. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a sütemény tetejére kanalazzuk, így alakulnak ki a bocifoltok.
4. Előmelegített sütőbe tesszük (180-200 fok), és 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat!