Anyakonyha

Sütni, főzni, szívvel-lélekkel!

Túró rudi torta

 

Mindig is szemeztem vele, tudtam egyszer kipróbálom. :)

Hát eljött az ideje, és mondanom se kell még 1 napig se bírta ki! :)

Hozzávalók:

 

  • tésztához:
  • 1 csomag édes keksz ledarálva (én teljes kiőrlésű kekszet használtam)
  • 2 ek.kakaópor
  • aki édesebben szereti porcukor ízlés szerint
  • kb.10-15 dkg Ráma, hogy a massza összeálljon
  • töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 cs.vaníliás cukor
  • 3 dl Hulala tejszín
  • 1 cs.zselatin vagy habfixáló
  • cukor ízlés szerint
  • 1 citrom reszelt héja
  • mázhoz:
  • 2 tábla tejcsoki
  • 4 ek.olaj
  • pár db túró rudi a díszítéshez

Elkészítése:

 

  1. A kekszet ledaráljuk (kivéve ha már darálva van), és ízesítjük cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, végül a felolvasztott Rámát.
  2. Elkeverjük egy tálban, és egy kapcsos tortaforma aljára egyenletesen elosztva belenyomkodjuk.
  3. A túrót villával áttörjük, belereszeljük a citomhéjat, és a cukrokat is hozzáadjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. Ha a habfixáló mellett döntöttünk, akkor keverés közbe adjuk hozzá.
  5. A zselatint pedig a túróhoz keverjük.
  6. Végül a kettőt keverjük egybe és a kekszes alapra töltsük rá.
  7. A tejcsokit vízgőz felett felolvasszuk az olajjal és a túrókrémre öntjük.
  8. Hűtőben dermesszük.

 

Jó étvágyat!

Csokikrémes torta meggyel

 

 

Hozzávalók:

  • tészta:
  • 17,5 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 17,5 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 17,5 dkg Ráma
  • töltelék:
  • 1 meggybefőtt
  • fél cs.vaníliás pudingpor
  • 1 tasak Dr.Oetker csokoládékrém alap vagy Mousse csokoládés habkrém
  • 4 dl tej
  • 2 dl hulala tejszín + a díszítéshez pár kanállal
  • 1 tábla tejcsokoládé

Elkészítése:

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  2. Robotgéppel sima tésztává keverjük.
  3. Előmelegített sütőben tűpróbáig megsütjük.
  4. A meggylevét lecsöpögtetjük és feltesszük forrni.
  5. A pudingporral besűrítjük, majd lehűtjük.
  6. Ez idő alatt a csokoládékrémet 4 dl tejjel és 2 dl habtejszínnel (én raktam hozzá) az útmutató szerint robotgéppel kikeverjük.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk, majd megkenjük a meggyes krémmel, majd rátesszük a meggyszemeket.
  8. A meggy tetejére a csokikrémet rétegezzük.
  9. Beborítjuk a tésztával, és a tetejét, oldalát is bevonjuk a csokikrémmel.
  10. Az oldalára reszelt csokiforgácsot szórunk.
  11. Díszítés egyéni elképzelés alapján.
  12. Hűtőben tároljuk.

 

Jó étvágyat!

 

 
 Boci mobil

 

 

Hozzávalók:

 

  • 1 tojás
  • 11 evőkanál olaj
  • 11 evőkanál cukor
  • 15 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 15 evőkanál tej
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • töltelék:
  • 1 citrom reszelt héja (ezt én a túróba teszem)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál búzadara
  • 5 evőkanál cukor
  • 2-3 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítése:

 

  1. A tojást a cukorral és az étolajjal habosra keverjük.
  2. Egy másik tálban a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport és a szódabikarbónát
  3. A lisztes keveréket és a tejet váltogatva hozzákeverjük a tojáshoz.
  4. Tepsibe öntjük a kakaós masszát és kanállal a túróból kis halmokat teszünk a tészta tetejére.
  5. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük kb. 20-25 percig.
     

 


 Jó étvágyat!

 

Flódni

 

Ez a recept nagyon hajaz a bejglire, tisztára karácsonyi hangulata van.

Dió, mák, mazsola, alma, őrölt fahéj, szegfűszeg....mennyei

Nem egyszerű sütemény és mikor olvastam nehezen hittem hogy 3 óra az elkészítése, de tényleg annyi sütéssel.

Elsőre még ha nehéznek is tűnik, őszintén megvallva először én is kételkedtem, de mégsem olyan nehéz megcsinálni! Csak bátran! :)

 

Hozzávalók:

 

  • 600 g liszt
  • 300 g Ráma
  • 4 egész tojás
  • 100 g porcukor
  • 50 ml száraz fehérbor (elhagyható)
  • 2 dkg élesztő 

 

Alma töltelék:

 

  • 1 kg savanykás alma (tisztítva mérve) -kb.2 kg-ból lesz 1 kg.
  • 30 g cukor
  • 50 ml száraz fehérbor eredetileg (én tejjel csináltam)
  • 1/2 mk őrölt fahéj
  • csipetnyi őrölt szegfűszeg

 

Mák töltelelék:

 

  • 250 g darált mák
  • 50 g cukor
  • 4 ek méz
  • 40 g mazsola
  • 130 ml száraz fehérbor vagy tej
  • 1 citrom reszelt héja

Dió töltelék:

  • 250 g darált dió
  • 50 g cukor
  • 4 ek méz
  • 130 ml száraz fehérbor vagy tej
  • 40 g mazsola

Szilvalekvár:

 

  • 350 g házi vagy jó minőségű egyéb

 

Tetejére:

  • 1 db tojás

Elkészítése:

 

    1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, és a további összes hozzávalóval egy szép sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett tálba tesszük, fóliával lefedjük, és hűtőbe tesszük 1 órára.
    2. Eközben elkészítjük a töltelékeket.
    3. A lereszelt almát cukorral, és a fűszerekkel a borban, fedő nélkül megpároljuk, kb 6-8 perc alatt. Ne főzzük, éppen csak összeforrósodjon, kissé megpuhuljon! Kihűtjük.
    4. A darált mákot, ill. a diót a hozzávalókkal és borral, állandó keverés mellett összeforrósítjuk. Kihűtjük.
    5. A tésztát a pihentetés után kissé átgyúrjuk, és lemérjük. Úgy osztjuk 5 részre, hogy négy egyenlő, és 1 db kicsit nagyobb darabunk legyen. Ez lesz az alsó lap.
    6. A nagyobb darabbal kezdjük, kissé lisztezett felületen kinyújtjuk a tepsi nagyságára. (Sütőpapírral bélelt 25 x 35 cm.)
    7. Belefektetjük az első lapot a tepsibe. Erre jön a dió töltelék.
    8. A 2. lapra kerül a mák, a 3. lapra az alma, a 4. lapon lesz a szilvalekvár, és az 5. kerül a tetejére.
    9. A felső lapot megkenjük a kissé felvert egész tojással.
    10. Pár helyen megszurkáljuk egészen a tepsi aljáig.
    11. 170 °C -ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb 60-70 perc alatt alacsony fokozaton, arany-borostyán színűre megsütjük.

Jó étvágyat!

 

Mini kakaós csiga

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

Hozzávalók:

 

  • Tészta:
  • 25 dkg liszt,
  • 4 dkg lágy margarin,
  • 3 dkg kristálycukor, 
  • 1 tojássárgája,
  • 2 dkg élesztő,
  • 1 cs. vaníliás cukor, 
  • 1 csipet só,    
  • 1 -1.5 dl tej,
  • reszelt citromhéj
  • Töltelék : 2 evőkanál cukrozatlan kakaó,

  • 5 evőkanál kristálycukor

    Lekenéshez : Olaj

  • A tetejére : 1 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál kristálycukor

 

Elkészítése:

 

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban kidagasszuk.
  2. Fél órát langyos helyen kelesszük.
  3. Ekkor kinyújtjuk, megkenjük az olajjal és megtöltjük a kakaós cukros töltelékkel.
  4. Felszeleteljük kb.2 cm-es csíkokra.
  5. Még további fél órát kelesszük.
  6. Ezután ropogósra sütjük, időnként a cukros tejjel meglocsoljuk.

 

 

Jó étvágyat!

 

Rétes

 Kattints a képre a teljes mérethez!

 

Ezt a receptet mamámtól kaptam, és nagyon szeretem, mert nem kell vele sokat dolgozni, mint a régi dohányrétessel, és egyáltalán nem rontható el! :)

 

Hozzávalók:

 

  • 9 púpozott evőkanál liszt (fele lehet rétes is)
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 egész tojás
  • 4 ek.olvasztott vaj
  • csipet só
  • ezeket gyúrjuk össze és pihentetjük fél órát, a 6 ek.vaj és a 4 ek.liszt csak ezután kerül rá
  • kenéshez:
  • 6 ek.olvasztott vaj
  • 4 ek.liszt
  • Ebből a mennyiségből 8 rúd lesz, amihez én tölteléknek: 25 dkg túrót, 1 üveg meggybefőttet, és kb.fél-1 kg almát szoktam készíteni.

 

Elkészítése:

 

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és jól kidagasszuk.
  2. Ezután fél órát pihentetjük.
  3. Majd kinyújtjuk és rákenjük a tésztára a 6 ek.vajat a 4 ek.lisszttel.
  4. Feltekerjük mint a bejglit és 8 felé vágjuk.
  5. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk.
  6. Nem lesznek túl nagyok, de egy nagy gáz tepsi hosszába épp elférnek.
  7. Ezután megtöljük a töltelékkel hosszában és feltekerjük.
  8. Tojássárgájával lekenjük a tetejüket és szép aranybarnára sütjük.

 

Jó étvágyat!

 

 

Hófehérke 

 

 Kattints a képre a teljes mérethez!

 

Hozzávalók:

  • tészta:
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg Ráma
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 mokkáskanál szalalkáli
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg finomliszt
  • krém:
  • 2 cs.vaníliás cukor
  • fél liter tej
  • 4 púpos kanál liszt
  • 30 dkg Ráma
  • 25 dkg porcukor
  • teteje:
  • vagdalt dió kb. 10 dkg

 

Elkészítése:

 

  1. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk.
  2. Kinyújtuk és mindegyiket előmelegített sütőben, sütőpapíron megsütjük kb.8 percig 160 fokon.
  3. A krémet elkészítjük addig, a lisztből és tejből sűrű krémet főzünk.
  4. A porcukrot elkeverjük a vajjal és összekeverjük a lisztes-tejes péppel.
  5. A lapokat megtöltjük a krémmel 4 egyenlő részben, és a tetejét és vékonyan megkenjük, hogy a vagdalt dió beletapadjon.

 

Jó étvágyat!


Teasütemény

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg Ráma
  • csipet só
  • 2-3 dl tej
  • 3 db tojás sárgája
  • tehető hozzá mézeskalácsfűszerkeverék, vagy mandulakivonat 

 

Elkészítése:

 

     1.  A vajat a cukorral, liszttel elmorzsoljuk.

     2. Hozzáadjuk a sót, tejet, és a tojások sárgáját.

  1. Addig gyúrjuk, amíg egynemű masszát nem kapunk.
  2. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra és formanyomóval kiszaggatjuk.
  3. Sütőben szép aranybarnára sütjük, majd lefedve tartjuk, hogy minél előbb megpuhuljon.

 

Jó étvágyat!

 

Konfetti süti

 

 

 

Hozzávalók:

 

  • tészta:
  • 6 db tojás (külön sárgája és fehérje szétválasztva)
  • 12 ek.cukor
  • 6 ek.langyos víz
  • 1 cs.sütőpor
  • 12 ek.liszt
  • 6 ek.olaj
  • pár csepp piros ételfesték
  • 1 ek.kakaópor
  • töltelék:
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl Hulala cukrászhab
  • Dr.oetker konfetti díszcukorka

Elkészítése:

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd olajjal és a vízzel.
  3. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  4. A tésztát 3 részre szedjük, az egyik marad sima sárga, a másodikba kakaót teszünk, a harmadikba piros festéket.
  5. Majd kanállal felváltva tepsibe terítjük.
  6. Almával, vagy befőtt körtével is gazdagíthatjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük tűpróbáig.
  8. A túrót felverjük a habtejszínnel és a porcukorral.
  9. A kihűlt sütemény tetejére kenjük.
  10. Hűtőben tároljuk, majd tálalás előtt díszítsük konfetti cukorkával.

 

Jó étvágyat!

 

Narancsos-gesztenyés piskótatekercs

 

 

Hozzávalók:

  • tészta:
  • 6 db tojás
  • 12 ek.cukor
  • 6 ek.langyos víz!
  • fél dl olaj
  • 12 ek.liszt
  • 1 cs.sütőpor
  • krém:
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg Ráma
  • fél narancs héja és leve
  • 1 cs.25 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl Hulala cukrászhab

Elkészítése:

 

  1. A piskótát a hagyományos módon elkészítjük. Külön sárgája és fehérje felverve, majd hozzáadjuk a cukrot, vizet, olajat és a sütőporos lisztet. Tojásfehérje habbal óvatosan összeforgatjuk. Előmelegített sütőben hőlégkeveréken,180 fokon sütjük, majd később mérsékeljük a hőmérsékletet.
  2. A porcukrot kikeverjük a Rámával és hozzáadjuk a villával áttört gesztenyemasszát is, végül a narancs héját és levét is.
  3. A tejszínt is beleöntjük és robotgéppel tovább verjük, amíg krémes állagú nem lesz.
  4. A piskótát vizes konyharuhába felcsavarjuk és miután kihűlt megtöljük a gesztenyés krémmel.
  5. Tetejét is bevonjuk a masszával.
  6. Díszíthetjük naranccsal és hűtőben tároljuk.

 

Jó étvágyat!

Túrófánk

 

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

Érdekes történet, hogy került a kedvenceink közé ez a recept:

Elhatároztam egy hétvégén, hogy smarties-os muffint sütök, mindent meg is vettem hozzá, kivéve a fő alkotót a smartiest. :)

Azonban láttam egy receptet, mely villámgyors, és még finom is, és a lényeg, hogy minden volt hozzá otthon. :)

Annyira jól sikerült, hogy szombat és vasárnap is dupláztam belőle. :)

Hozzávalók:

  • 2 púpos bögre liszt
  • 2 tojás
  •  1 csomag sütőpor
  • 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű), de az egy tejföl plusz egy joghurt is működik
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 250gr túró
  • vaníliás porcukor a tetejére

Elkészítése:

  1. A hozzávalókat összekeverjük.
  2. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
  3. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
    A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Akkor jó, ha kb.közepes lángon sütjük.
  4. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.

 

 

Jó étvágyat!

 

Epres rolád

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

Kicsit költséges, de gyorsan készíthető és nagyon finom.

A recept kisebb adag leírását tartalmazza, ezért célszerű duplázni a mennyiségeket.

 

Hozzávalók:

Tészta

  • 4 tojássárgája
  • 11 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 9 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 ek.kakaópor
  • +15 dkg eperlekvár a tésztára
  • Krém:
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tasak Dr.Oetker expressz zselatin fix
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 25 dkg eper vagy más gyümölcs is megteszi.
  • Én a krémet kipróbáltam joghurt helyett túróval is, és úgy is nagyon finom. (túró, cukor, citrom, v.cukor, habtejszín)

Elkészítése:

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a fehérjét is kemény habbá verjük.
  2. A habot óvatossan a sárgájához keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a kakaóport is hozzáadjuk.
  4. Tepsibe tesszük és megsütjük.
  5. A piskótát vizes konyharuhába téve felcsavarjuk.
  6. Megkenjük az eperlekvárral.
  7. A krémhez a joghurtot a porcukorral és a zselatin fix-szel elkeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és eperdarabokat.
  8. Rákenjük a krémet a lekvárra és óvatosan feltekerjük.
  9. Hűtőben pihentessük.

 

Jó étvágyat!

 

Barackos-pudingos süti

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

Nagy kedvencünk, idáig mindenkit meggyőzött.

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg Ráma
  • 4 tojássárgája
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • Krémhez:
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 8 ek.cukor
  • 5 dl tej
  • 4 tojásfehérje felverve habnak
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 konzerv őszibarackbefőtt

Elkészítése:

 

1. A tésztának valókat összegyúrjuk, majd kétfelé választjuk, hűtőben fél órát pihentetjük

2. A pudingot megfőzzük, langyosra hűtjük, majd belekeverjük a tejfölt és a kockára vágott barackot.

3. Vajazott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik lapot, vagy sütőpapírra és rákenjük a barackos krémet, majd befedjük a másik lappal.

4. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintjük, ha kihűlt.

 

 

Jó étvágyat!

 

Pudingos szelet

 

 Kattints a képre a teljes mérethez!

 

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 ek.kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 ek.tejföl
  • Krém:
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 6 ek.cukor
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • Teteje:
  • 2 tábla étcsokoládé (főzéshez való)
  • 3 ek.olaj

 

 

Elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóit  összegyúrjuk és fél órát pihentetjük hűtőben.
  2. A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük és  belekeverjük a tejfölt.
  3. A egyik tészta lapot kinyújtuk, ráöntjük a pudingos krémet, majd befedjük a másik lappal.
  4. Tetejére csokimázat teszünk.
  5. A csokoládét darabokra tördelve az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  6. Sűtőpapírra helyezett tepsiben megsütjük.

 

 

Jó étvágyat!

 

Mascarponés máktorta

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

Hozzávalók:

 

  • 6 db tojás
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg Ráma
  • 1 citrom reszelt héja, fahéj
  • 250 gr mascarpone krémsajt
  • 2 dl Hulala tejszínhab
  • 1 tábla fehércsoki

Elkészítése:

  1. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd a tojássárgájával is és a citrommal, fahéjjal.
  2. A fehérjéből verjünk kemény habot.
  3. Adjuk hozzá a cukros vajas masszához a mákot és a diót is.
  4. Sűtőpapírral borított tortaformába helyezve 10 percig 170 fokon, majd további 150-160 fokon süssük át teljesen.
  5. A krémhez a fehércsokoládét kockákra törjük és vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot és végül a felvert tejszínt is.
  6. A tésztát kettévágjuk és a közepébe töltünk a krémből a maradékkal a tetejét vonjuk be.
  7. Mascarpone helyett lekvárral is meg lehet tölteni, úgyis finom.

 

Jó étvágyat!

Rákóczi-túrós

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

Hozzávalók:

  • 12 dkg Ráma
  • 24 dkg liszt,
  • egy kis reszelt citrom héja,
  • egy mokkáskanálnyi sütőpor,
  • 8 dkg cukor és
  • 2 tojás sárgája
  • töltelék:
  • 1/2 kg túró,
  • 16 dkg porcukor,
  • 2 tojás sárgája,
  • egy kis reszelt citrom héja,
  • 6 dkg búzadara
  • hab
  • 4 tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor

Elkészítése:

  1. A lisztet a sütőporral, a vajjal, cukorral és a tojássárgájával összemorzsoljuk és tésztává gyúrjuk.
  2. Fél órát pihentessük, ezalatt a fehérjét verjük kemény habbá a porcukorral.
  3. Majd vékonyra nyútjsuk ki a tésztát és tegyük sütőpapírra.
  4. A tésztát süssük elő félkészre, ha már félig megsült szórjuk meg a búzadarával, majd tegyük rá a túrós tölteléket és további 10-15 percet süssük.
  5. A töltelékhez a túrót a porcukrot, a tojásárgáját a citromhéjjal keverjük össze.
  6. A rácsokhoz a felvert habot habzsákka nyomjuk ki a tésztára rácsos vonalakban.
  7. Ekkor már csak rövid ideig süssük, hogy a hab ne barnuljon túl. (nekem sajnos barna lett :)
  8. Ha kihűlt közepére baracklekvárt töltsünk.

 

Jó étvágyat!

 

 Mézeskalács

 Kattints a képre a teljes mérethez!       Kattints a képre a teljes mérethez!

Ez az adag 2 nagy gáztepsire való lett.

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt (2,5dl)
  • fél bögre porcukor
  • negyed bögre méz
  • 2 tojás
  • 1 tk.sütőpor
  • 7 dkg Ráma
  • 1 ek.mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

  1. A vajat a mézzel felolvasztjuk.
  2. A keverőtálba tesszük a sütőporos lisztet, a porcukrot és a mézesfűszert.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a vajas-mézet.
  4. Jól kigyúrjuk, és 3 mm vastagságúra kinyújtjuk.
  5. Kiszaggatjuk és kb.170 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.

 

Jó étvágyat!

Zserbógombóc

Kattints a képre a teljes mérethez!

Hozzávalók:

  • 125 gr darált háztartási keksz
  • 125 gr darált dió
  • 2-3 ek.baracklekvár
  • 2  ek. kakaópor
  • rumaroma aki szereti
  • porcukor ízlés szerint
  • annyi tej, amennyit felvesz, hogy formázható legyen
  • meggy a közepébe (elhagyható)
  • tetjére: 2 tábla étcsokoládé + 2 ek.olaj (én mogyorós csokival csináltam, úgy még dobott az ízén és a kinézetén is)

Elkészítése:

  1. Egy nagy keverőtálba öntjük a kekszet, kakaóport, porcukrot és a baracklekvárral, valamint a tejjel összegyúrjuk az egészet egy masszává.
  2. Kis golyókat formázunk belőle, közepébe meggyet tehetünk.
  3. Végül a csokoládét felolvasszuk az olajjal vízgőz felett és a gombócokat belehempergetjük egy villa segítségével.

 

Jó étvágyat!

 

Citromos szelet

 

 Kattints a képre a teljes mérethez!

 

 Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 12 ek.cukor
  • 6 ek.langyos víz
  • fél dl olaj
  • 12 ek.liszt
  • 1 cs.sütőpor
  • 2 citrom reszelt héja
  • krém:
  • 5 dl tej
  • 3 ek.liszt
  • 10 dkg Ráma
  • 2 citrom leve

Elkészítése:

  1. Hagyományos piskóta tésztát készítünk.
  2. A 6 db tojás fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és azt is habosra verjük.
  4. Hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a langyos vizet, olajat és a sütőporos lisztet.
  5. Óvatosan összerforgatjuk a fehérjével.
  6. Hőlégkeverésen tűpróbáig sütjük.
  7. A krémhez a tejet felforraljuk, a liszttel besűrítve besamelt készítünk. Hozzáadjuk a Rámát, és a citrom levét.
  8. A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krém felével a maradék krémet a tetejére kenjük.
  9. Hűtőben kicsit hűtsük le.

 

Jó étvágyat!

 

Kráter szelet

 Kattints a képre a teljes mérethez!

 A recept Andi konyhájából való!

Köszönet érte, nagyon jó kis süti. :)

Hozzávalók:

  • A pudinghoz:
  • 2 csomag vaníliás puding,
  • 9 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
    A tésztához:
  • 5 tojás, 2
  • 5 dkg cukor,
  • 1csomag vaníliás cukor,
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj, 2
  • 5 dkg liszt,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 1 csomag sütőpor
  • A mázhoz:
  • 2 kis pohár tejföl,
  • 4 evőkanál porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

  1. Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.
  2. Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját.
  3. Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot.
  4. 180 fokon megsütjük. 2 pohár tejfölbe elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük szépen elkenve. Ettől lesz olyan kráteres.

     

    Megjegyzés : Én most 1 vanilíás és 1 puncsos pudinggal készítettem. Javaslat, hogy kis kávéskanállal szaggassátok a pudingot a masszába, mert akkor nem lesz nagy a súlya és nem fog lesüllyedni az aljára.

 

 

 

Jó étvágyat!

 

 

 

Raffaello kocka

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hozzávalók:

 

6  tojás fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet. Kizsírozott tepsibe sütjük de ne szárítsuk meg nagyon.

 

Krém : 6 tojás sárgáját, 10 dkg cukorral, 1 vaníliás pudingporral,5 dl tejjel kikeverünk és fözzük.

20 dkg margarint 10 dkg porcukorral jól kikeverünk és a kihült krémhez keverjük. Tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

 

 

Jó étvágyat!

 

 

Kevert túrós

 

Kattints a képre a teljes mérethez! 

Imádom a túrós sütiket, de nem mindig van kedvem hosszasan várni egy pitére, lapokat nyújtani, na de találtam egy szuper gyors kevert változatot. :)

Hozzávalók:

 

  • 4 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 púpozott ek finomliszt
  • 4 ek porcukor (vagy kristálycukor)
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg meggy (magozott)
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 0.5 csomag sütőpor

 

Elkészítése:

 

  1. Mindenekelőtt egy magasfalú tepsibe sütőpapírt teszünk és előmelegítjük a sütőt.
  2. A hozzávalókat: a vajat, lisztet, cukrot, búzadarát, túrót, 4 tojást, pohár tejfölt egyenként összekeverjük egy nagy keverőtálban.
  3. A vége felé reszeljük a citrom héját, megint kavarunk egyet a masszán.
  4. Beledobáljuk a meggyet (magozott!), ezen is keverünk egyet.
  5. Utolsó simításként beleszórunk fél cs sütőport, és egy utolsót lazítunk a masszán.
  6. A masszát a tepsibe öntjük, elrendezzük és mehet is bele a sütőbe!
  7. Megsütjük. Mikor aranybarna a teteje, akkor tuti jó:)

Jó étvágyat!

 

Amerikai krémes (Ibolyától)

 

 Kattints a képre a teljes mérethez!

Eszméletlen finom! Apósom nem édesszájú, de kettőt megevett egyből, majd közölte  az elmúlt 25 évben nem evett ilyen finom süteményt. :)

Hozzávalók:

  • A tésztához: 7 tojás sárgája,  20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 ek. kakaó, 11 ek. víz, 2 evőkanál olaj
  • A krémhez: 7 tojás fehérje , 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint ) , 2 cs. vaníliás pudingpor , 5 – 6 dl tej
  • A tetejére : 4 dl Hulala tejszín, reszelt csokoládé

Elkészítése:

1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk.

2. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott – lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.

3. Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet.

4. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. ( Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg )

5. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.

6. Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.

 

 Jó étvágyat!

 

Dióshabos rollni

Kattints a képre a teljes mérethez!

 Annyira finom! :)

 Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg Ráma
  • 2 dkg élesztő
  • 50 ml langyos tej
  • 1 g cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 ek porcukor
  • 1 késhegynyi sütőpor

A töltelékhez

  • 15 dkg darált dió
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 5 ek sárgabaracklekvár

A tetejére

  • 2 ek porcukor

Elkészítése:

  1. A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
  2. A tésztát három egyforma nagyságú cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb. 2 mm vastagságúra. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  3. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük baracklekvárral, majd a szélüket kissé feltekerjük, és az így elkészített rudakat tepsibe rakjuk.
  4. A töltelék alapanyagait (a tojásfehérjék kivételével) egy tálba tesszük, és összekeverjük.
  5. A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukros diót.
  6. Az így elkészített tölteléket a rudak közepére simítjuk.
  7. A rudakat hőlégkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  8. A kész süteményt meghintjük porcukorral, felszeleteljük.

 

Jó étvágyat!

 

 

B O C I   M O B I L 

Egyszerű, gyors mégis könnyed finomság. :)

Hozzávalók:

A tésztához:
1 tojás
11 evőkanál étolaj
15 evőkanál liszt
11 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna v fél csomag sütőpor

A töltelékhez:
25 dkg tehéntúró
1 tojás
1 evőkanál búzadara
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cukor
ízlés szerint pár csepp citromlé vagy reszelt citromhéj

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük.
2. Tepsibe öntjük.
3. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a sütemény tetejére kanalazzuk, így alakulnak ki a bocifoltok.
4. Előmelegített sütőbe tesszük (180-200 fok), és 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 4
Heti: 1
Havi: 77
Össz.: 50 801

Látogatottság növelés
Oldal: Sütemények 3.
Anyakonyha - © 2008 - 2025 - anyakonyha-receptek.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »