Rakott zöldbab

Hozzávalók:
- fél kg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- kb. 3/4 vagy 1 kg zöldbab
- 1 dl paradicsomlé vagy 2 db paradicsom héj nélkül összedarabolva
- 40-50 dkg rizs
- 2 kis dobozos tejföl
- 1 db tojás
- fűszerek: só, bors, vegeta, pirospaprika, bazsalikom
Elkészítése:
- A hagymát megpárolom, és a darált húst megpirítom rajta, míg kifehéredik.
- A fűszereket és a paradicsomlét hozzáadom.
- A rizst megfőzzük. (én előző napról megmaradt rizst adtam hozzá, de diétázónak rizs nélkül is ajánlom, mert úgy is finom)
- A zöldbabot kevés sós vízben puhára főzzük.
- Egy jénai tálat vagy tepsit vékonyan kiolajazunk és alulra egy réteg zöldbabot teszünk.
- Közepérea darált hússal összekevert rizst tesszük.
- Végül újabb réteg zöldbab kerül felülre.
- A tetejét a tejfölben elkevert tojással kentem meg.
Jó étvágyat!
Eperleves

Végre itt az eper szezonja, íme egy isteni finom leves :)
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 2 dl tej
- 2 dl 100%-os narancslé
- 2 dl tejföl
- 4 kanál méz
- kevés fahéj
Elkészítése:
- Az epret megmossuk, zöldjét levágjuk és ketté szeleteljük.
- A tejet, tejfölt, narancslevet, mézet és a fahéjat sorban hozzáadjuk.
- Majd turmixgépbe tesszük és az egészet alaposan összeturmixoljuk.
- Hűtőbe tesszük 1 óra hosszára és már fogyasztható is.
Jó étvágyat!
Karfiolos csirkemell (egytálétel)

Ez az egytálétel önmagában is, de rizzsel vagy tészta körettel is fogyasztható - mindenhogy finom :)
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 egész csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 dt főzőtejszín
- 3 ek.liszt
- 1 ek.mustár
- só,bors, delikát,
- csipetnyi kakukkfű és gyömbér
- petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 ek.olaj a sütéshez
Elkészítése:
- A karfiol apró rózsáira szedjük és sós vízben háromnegyedig főzzük.
- A csirkemellet felcsíkozzuk és a hagymával együtt megpároljuk.
- Fűszerezzük a szükséges fűszerekkel.
- A tejfölt kikeverjük a liszttel, tejszínnel és a mustárral.
- Ráöntjük a csirkemellre.
- A karfiolt is hozzáadjuk és együtt főzzük teljesen puhára.
- Ha túl sűrű a mártás, a karfiol főzőlevével higítsuk.
- Rizzsel vagy tésztával, de önmagában is kiváló egytálétel.
Jó étvágyat!
Paradicsomos tarja

Hozzávalók:
- fél kg sertéstarja
- 3 gerezd fokhagyma
- 1fej vöröshagyma
- só, bors, delikát, pirospaprika,
- 3 dl paradicsomlé
- 1 ek.olaj
Elkészítése:
- A tarját közepes vastagságú szeletekre vágjuk.
- A hagymákat az olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a fűszereket.
- A tarját ráhelyezzük és felöntjük a paradicsomlével.
- Puhára főzzük mérsékelt tűz mellett.
- Kevés vízzel lehet higítani, ha elfőtte a levét.
- Én kuktában szoktam főzni, így a folyadék megmarad benne és 45 perc alatt megpuhul.
- Finom ízletes, hasonló a pörkölthöz, de mégis másabb :)
Jó étvágyat!
Bécsi szelet

Lényegében rántott hús, csak kicsit mégis másképp készül.
A tradicionális bécsi szelet (németül Wiener Schnitzel; magyarul "vínersnicli" néven is ismeretes) a bécsi konyha közismert, borjúhúsból készített, panírozott, sült étele. Sok helyen jó minőségű sertéshúsból készítik.
Hozzávalók:
- 3 nagy szelet jó minőségű hús (eredetileg borjú, de jó minőségű sertés felsál is lehet)
- 1 citrom
- 15-20 dkg vaj a sütéshez
- só, bors
- panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítése:
- Szinte teljesen megegyezik a hagyományos rántott húséval, azzal a különbséggel, hogy klopfolás utána a hús mindkét oldalát citrommal bedörzsöljük.
- Utána kell panírozni, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába a megszokott módon.
- Végül a sütése olaj helyett vajban történjen.
- Láttam videót, ahol zsírban sütik, aki nem figyel a koleszterinre nyugodtan kisérletezzen :)
- Végül a kisült hússzeleteket locsoljuk meg pár csepp citromlével.
Jó étvágyat!
Tejszínes cseresznyeleves mákos habgaluskával

Érik a cseresznye a kertben, és arra gondoltam készítek belőle valami finomat.
-Először egy levessel próbálkoztam, mely várakozásaimat felülmúlta :)
Nagyon-nagyon finom lett! :)
Hozzávalók:
- kb.1 kg cseresznye kimagozva
- 4.ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- fél citrom héja és leve
- fél tk.fahéj, őrölt szegfűszeg
- 2 dl tejszín
- 1 ek.vaníliás pudingpor
- kb.2 -3 dl tej a hígításhoz
- a habgaluskához:
- 1 db tojásfehérje kemény habbá verve
- pár csepp citrom leve
- 1 ek.cukor
- 1 ek.mák
Elkészítése:
- A cseresznyét lecukrozzuk, kicsit állni hagyjuk.
- Majd annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni.
- Ízesítsük fahéjjal, szegfűszeggel, van.cukorral és citrommal.
- Amikor megpuhult a cseresznye, habarjuk be a tejjel elkevert pudingporral.
- Végül öntsük fel a tejszínnel és a tejjel is, és forraljuk még pár percet.
- A habot verjük fel, majd adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét, majd a mákot és addig verjük tovább, míg jó kemény lesz a hab.
- Ekkor a levesbe kanalazva főzzük meg a galuskákat, és pár perc elteltével fordítsuk meg őket.
Jó étvágyat!
Gulyásleves bográcsban

Végre itt a várva-várt jó idő, lehet menni a szabadba főzöcskézni. :)
A gulyásleves mellé desszertnek kürtőskalácsot sütöttem.
Másodszorra készítettem a kürtőst és úgy érzem ebbe csak bele jönni lehet egyre jobban! :)
Isteni illatok terjengtek a bográcsból, a kalácsról nem is beszélve, mikor sül a cukor - , rabul ejtő illat áradt. :)
Na, de akkor most visszatérve a levesre...
Hozzávalók:
- fél kg sertéstarja kockákra vágva
- és a csontja is
- 3 db szép szál sárgarépa és petrezselyem, a zöldje is
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek.olaj
- fűszerek: só, bors, delikát, pirospaprika, kömény, kb.1 1 tk.
- 2-2 db paradicsom és paprika
- víz, hogy bőven ellepje
- fél kg krumpli
- nokedli, vagy tészta
- aki szereti erőspista
Elkészítése:
- A hagymát az olajon üvegesre dinszteljük.
- A húst kockákra vágjuk és vízzel alaposan átmossuk.
- A hagymára tesszük a fűszereket, és végül a húst is.
- Addig süssük, míg kifehéredik a hús.
- Ezután adjuk hozzá a hosszába vágott répát és zöldséget, és a petr.zöldet is.
- Tegyük bele a felaprított paradicsomot és paprikát is.
- Öntsük fel a vízzel és várjuk, míg felforr.
- Ha már félig puhák a zöldségek és a hús, akkor adjuk hozzá a krumplit, szintén hosszába vágva.
- Végül a nokedlit (tojás, liszt, víz) is szaggassuk bele a forró levesbe.
- És már csak ki kell várni, hogy elkészüljön a füsttől "megízesített" bográcsgulyásunk. :)
Jó étvágyat!
Májgombócleves saját készítésű gombóccal

Egy finom leves, melyben a gombócok garantáltam májból készültek :)
Hozzávalók:
- a leveshez:
- 2 csirkemell filézett csontja
- 2 szál sárgarépa és 1 zöldség plusz a zöldje
- 2 db fehérkáposzta levél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fűszerek: só, bors, delikát, kömény, szerecsendió 1 csipetnyi
- zöldborsó 1 marékkal
- májgombóchoz:
- 30 dkg máj (pl.csirke)
- 2 db tojás
- 3 zsömle
- 1 hagyma és gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld egy kis csokornyi
- só, bors, delikát, majoranna
- 2 ek.liszt
- zsemlemorzsa amennyit felvesz
Elkészítése:
- A csontot alaposan megmossuk. (én elsőnek felforralom, majd leöntöm a vizet róla és csak másodjára kezdem főzni)
- Ha felforrt lehabozzuk.
- Hozzáadjuk a felszeletelt répát, zöldséget, egyben a hagymát, fokhagymát, káposztaleveleket.
- A fűszereket is adjuk hozzá.
- Mikor már félig megpuhultak a zöldségek adjuk még hozzá a zöldborsót és ekkor a májgombócokat is.
- Májgombóc elkészítése:
- A májat főzzük bele a levesbe. (lehet nyersen is, csak akkor tovább tart a pépesítés)
- Majd nagyon apróra kapargassuk el a kés élével.
- Ekkor adjuk hozzá a tojást és a fűszereket.
- Végül a vizbe beáztatott, majd kinyomkodott zsömléket szabdaljuk bele kis darabkákra.
- A két kanál lisztet is keverjük el, majd annyi zsemlemorzsát tegyünk bele, hogy masszává álljon össze.
- Kis gombócokat formáljuk belőlük.
- A legjobb, ha előzőleg elkészítjük és lefagyasszuk őket.
- Ebből az adagból nekem 5-6 levesre való adag lett, zacskónként kb.10 gombóccal.
- A levesbe téve kb.10 perc alatt készre fől.
- Az elkészült levest szórjuk meg a feldarabolt petrezselyemzölddel és már tálalhatjuk is. :)
Jó étvágyat!
Csirkemell tejfölös-fokhagymás majorannás pácban,
párolt lila káposztával, kukorica salátával

Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé kisebb darabokra vágva (kb.6-8 szelet hús)
- 1 kis pohár tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors,
- fél ek.majoranna
- olaj a sütéshez
- a lila káposztához:
- 1 közepes méretű lila káposzta
- só egy csipetnyi
- 3 ek.cukor
- 2 ek.10%-os ecet
- fél dl víz
- kukorica salátához:
- 1 konzerv kukorica
- 1 kis pohár tejföl
- 4 ek.majonéz
- só, bors
Elkészítése:
- A húst szeletekre vágjuk.
- Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát majorannával megszórjuk.
- A tejfölbe elkeverjük a felaprított fokhagymákat és a hús szeleteket beleforgatjuk a pácba.
- Majd egy-két órát legalább "érleljük" a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
- Ekkor kevés olajon grill serpenyőben (vagy sima serp.) süssük át mindkét oldalát aranybarnára.
- Köretként, elkészítjük a lila káposztát.
- Melyet lereszelünk közepes reszelőn. És teflonos edényben kevés olajon párolni kezdjük fedő alatt.
- Hozzáadjuk a sót, cukrot, ecetet és kb. fél deci vizet, hogy ne égjen le.
- Több nem kell, mert a káposzta úgyis enged levet, és azt is el kell hogy főjje.
- A kukorica saláta hozzávalóit összekeverjük és lehűtve tálaljuk a hús mellé.
Jó étvágyat!
Szederkrémleves (főzés nélkül)

Ezt a leves a tavalyi nyaralásunk alkalmával kóstoltam meg először.
Nagyon finom és mondanom sem kell azóta bekerült az otthoni receptjeim közé. :)
Hozzávalók:
- 2 kis doboz szeder (kb.20 dkg)
- 2 kis dobozos erdei gyümölcs ízű joghurt
- 4 ek.cukor
- fél tk. fahéj, őrölt szegfűszeg
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
Elkészítése:
- A szedret megmossuk.
- Hozzáadjuk a cukrot, joghurtot, fahéjat, szegfűszeget, majd turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk.
- Ekkor beleöntjük a tejszínt és a tejet és tovább turmixoljuk.
- Lényegében kész is.
- A munka nehezebb része most jön. :)
- Mivel nagyon apró magjai vannak a szedernek és nem jó, ha evés közben ráharapunk, ezért célszerű leszűrni.
- Én kétszer szoktam átszűrni.
- Egyszer egy nagylyukú tésztaszűrőn, majd másodjára apró lyukú teaszűrőn.
- Ezután már csak hűtőbe tesszük és feltehetően előbb elfogy, mint elkészül. :)
Jó étvágyat!
Oldalas petrezselymes újburgonyával

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- fűszerek: só, bors, delikát, pirospaprika
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek.zsír (csak olajja főzök, kivétel az oldalas, mert szeretjük ha marad zsíros kenyérre való)
- 1 kg újburgonya
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- pár csepp olívaolaj
Elkészítése:
- Az oldalast a csontok mentén felszeleteljük, majd megfőzzük vagy simán vízben vagy akár húslevesként.
- A megpuhult húsok mindkét oldalát befűszerezzük.
- Zsírban megpirítjuk a felszeletelt fokhagymával együtt.
- Az újburgonyát karikákra vagy kockákra vágva sós vízben feltesszük főni, és annyira főzzük meg, hogy a sütésnél még ne essenek szét.
- A serpenyőben olívaolajat hevítünk és a lecsepegtetett burgonyát megforgatjuk benne pár percig a felaprított petr.zölddel együtt.
- Tejfölös uborkasalátával tálaltam.
Jó étvágyat!
Cukkini ropogós

Tegnap tököt reszeltem és akkor jött az ötlet, hogy mi lenne ha kis cukkini pogácsákat készítenék.
A végeredmény mennyei finom lett, kicsit keverve a fasírt és matutka (lapcsánka stb.ki hogy ismeri) keverékével.
Próbáljátok nagyon finom és könnyű ebben a melegben! :)
Hozzávalók:
- kb.40 dkg reszelt cukkini
- 1 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- negyed fej, vagy egy szál újhagyma
- fűszerek: só, bors, vegeta
- egy csipet kapor
- 3 ek.liszt
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
- A cukkinit lereszeljük, majd lesózzuk kicsit állni hagyjuk.
- A levét kinyomkodjuk és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
- Ízesítjük a kaporral, és a fűszerekkel.
- A tojást is hozzáadjuk, majd a liszttel együtt jól eldolgozzuk az egészet.
- Kis gombócokat formálva, zsemlemorzsába forgatjuk és olívaolajon kisütjük.
- Nagyon finom ízvilág a kapor és a fokhagyma miatt.
Jó étvágyat!
Hideg málnakrémleves vaníliafagyival és pirított mandulával

Hozzávalók:
- 70 dkg málna
- 4 ek.méz vagy cukor
- 1 cs.vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 1 citrom
- fahéj, szegfűszeg
- fél cs.vaníliás pudingpor
- csipet só
- 5 dl víz
- vaníliafagylalt
- szeletelt mandula
Elkészítése:
- A megtisztított málnát feltesszük főni a vízzel, van.cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, mézzel és a fűszerekkel.
- Tíz percig lassan főzzük, majd leturmixoljuk és szitán átszűrjük a magok miatt.
- Eközben a tejszínt simára keverjük a van.pudinggal, majd beleöntjük a turmixba és visszatesszük főni.
- A mandulát serpenyőben egy kevés cukorral aranybarnára pirítjuk.
- Tálaláskor a hideg levest csészébeT/tányérba merjük, majd egy gombóc vaníliafagyit teszünk bele és megszórjuk a mandulával.
Jó étvágyat!
Citromleves habgaluskával

Hozzávalók:
- 2 db citrom
- csipet só
- fél tk.fahéj
- 5 dkg cukor
- 1 liter víz
- 3 db tojás
Elkészítése:
- A citrom héját és levét feltesszük főni a vízbe, a fahéjjal és egy csipet sóval.
- A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és krémesre verjük robotgéppel.
- Hozzákeverünk pár kanál forró levest és az egészet beleöntjük a citromos vízbe.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a levesbe kanalazva, egy-két percet még főzzük.
- Jól behűtve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Csirkefalatkák joghurttal,-kekszmorzsában

Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- 1 kis doboz natúr joghurt
- só, bors
- 1 kis csomag sós keksz/kréker
Elkészítése:
- A csirkét kisebb csíkokra vágjuk.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Egy tálba tesszük őket és ráöntjük a doboz joghurtot, majd egybe összeforgatjuk.
- Betesszük a hűtőbe kicsit, hogy összeérjenek az ízek. A joghurttól lesz puha és omlós a husi.
- Addig a kekszet összetörjük úgy, hogy apró morzsát kapjunk.
- Lehet darálni, konyharuhában klopfolni, vagy mozsárban összetörni. Én tekerős sajtreszelőn készítettem, pillanatok alatt elkészült.
- Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy a joghurtban mártózott husikat a morzsába forgassuk, mint a panírnál, és forró olajban kisüssük őket.
Jó étvágyat!
Sárgabarack krémleves

Hozzávalók:
- 50 dkg sárgabarack
- 2 dl tejszín
- 2 szegfűszeg és fahéj (lehet őrölt is)
- 1 cs.vaníliás cukor és pudingpor
- kb.2-4 ek.cukor (a barack eleve édes)
- 1 kis doboz natúr joghurt
Elkészítése:
- A sárgabarackot magozzuk ki, héját hámozzuk meg.
- Annyi vízben tegyül fel főni, amennyi ellepi.
- Ízesítsük fahéjjal, szegfűszeggel, cukrokkal.
- Forralás után botmixerrel pürésítsük.
- Végül habarjuk be a joghurttal és a pudingporos tejszínnel.
- Édesítsük ízlés szerint és még pár percig forrjon rottyanásig, majd jól behűtve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Brokkolival töltött pulykamell

Ezt a husit a nyaralás alkalmával kóstoltam meg, és alig vártam hogy hazaérve kipróbálhassam! Nagyon finom! Egyszerre elfogyott! :)
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamellfilé (vagy 6-8 szelet)
- 1 fej brokkoli
- sajtos besamel mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 2 ek.liszt
- kb.2 dl tej, hogy lágy krémes legyen a mártás
- 5 dkg sajt
- só, bors
- panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítése:
- A filéket vékony szeletekre vágjuk. Célszerű a töltés miatt nagyobb szeleket vágni. Ezt úgy is lehet, ha félbevágunk egy szelet húst, de nem teljesen ketté, és kihajtva kiklopfoljuk. Ekkor már tölthető méretű lesz.
- Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
- A brokkolit rózsáira szedjük és vegetás/sós vízbe megfőzzük.
- A besamel mártáshoz a vajat serpenyőben felolvasszuk és a lisztet hozzáadva csomómentesre keverjük.
- Ekkor a tejjel felöntjük és szép krémes masszát készítünk belőle.
- A sajtot reszeljük bele, ekkor már egy nyúlós sűrű masszát kapunk, amitől isteni lesz a husi.
- A hús szeletek mindkét oldalát lisztbe mártjuk, és az egyik felét megkenjük a besamellel, majd ráteszünk 1-2 rózsa brokkolit.
- Szorosan feltekerjük, ha szükséges tűzzük össze fogpiszkálóval.
- Ezután a felgöngyölt husikat bepanírozzuk, és olajban kisütjük.
- Ha marad ki brokkoli és mártás is, akkor készíthetünk egy brokkolis egytálételt is belőle.
- Én a maradék brokkolira szórtam a lisztből, megmaradt tojásból, végül a tetejére ráöntöttem a sűrű sajtmártást és még tejföllel is gazdagítottam.
- Sütőben pár perc alatt megsütöttem. Nagyon finom lett ez is!
Jó étvágyat
Takart, avagy töltött káposzta


Ezt a receptet nagymamámtól kaptam, elsőre már sikert értem el vele :)
Hozzávalók:
- húsgombóchoz:
- 1 kg darált hús
- 2 dl rizs (főzés nélkül)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- fél-1 ek.só, vegeta, pirospaprika, köménymag,
- 2 db tojás
- 2 dl paradicsomlé
- 1-2 ek.zsiradék (akár oldalas, vagy hurkazsiradék)
- 1 fej káposzta
- 1 zacskós savanyú káposzta
- 2 dl paradicsomlé
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 ek.zsiradék
- babérlevél
- füstöltek, (szalonna, bőr, oldalas)
Elkészítése:
- A gombóc hozzávalóit egy nagy tálban összedolgozzuk.
- A káposztát leveleire szedjük és sós vízben félkészre főzzük.
- A káposzta levelekbe göngyöljük a kis hús gombócokat, oldalukat betömve, hogy ne folyjon ki a töltelék.
- Én kuktában készítem így a kukta aljára teszem a kimosott savanyú káposzta felét, majd rátesszük a gombócokat sorban.
- A tetejét végül ismét a sav.káposztával zárjuk.
- Ráaprítjuk a kockákra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a füstöltet, zsiradékot és a babérlevelet is. Felöntjük paradicsomlével.
- 3-4 dl vízzel felöntjük. Aki szeretné, be is ránthatja a levét. (én nem szoktam)
- Kuktában 1,5 óra alatt teljesen puha lesz.
Jó étvágyat!
Bambuszos-gombás csirke (kínai)

Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell csíkokra vágva
- 2 sárgarépa ferde csíkokra vágva
- 1 doboz bambusz lecsepegtetve (én nem kaptam, de helyette babcsírát tettem hozzá)
- szárított illatos
gomba vízbe áztatva
- 1 vöröshagyma nagyobb darabokra vágva
- 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
- szójaszósz
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- só, bors
- cukor
- gyömbér
- chili
Elkészítése:
- A csirkecsíkokat sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, egy kis vizet, és alaposan összeforgatjuk, majd fél órát pihentetjük.
- A beáztatott gombát összevágjuk, az áztató vizet ne öntsük ki, még jól fog jönni.
- A wokban olajat hevítünk, és kezdődhet a pirítás: először a hagymadarabokat és a répát pirítjuk, megszórjuk lehetőség szerint friss reszelt gyömbérrel, de ha gyömbérporunk van, az is megteszi.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkét is. Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a gombát és a bambuszt is.
- Sózzuk, borsozzuk, szójaszószt adunk hozzá, ízlés szerint kevés chilit és egy kis cukrot is. Meglocsoljuk néhány kanál vízzel a gomba áztatóvízéből, 5 percig fedő alatt főzzük, majd rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Rakottas vegyes


Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- 4-5 db hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- fűszerek: só, bors, vegeta, pirospaprika (tetszés szerint friss kakukkfű, vagy rozmaringszál)
- 1-2 kg krumpli
- 1 nagyobb db cukkini
- fél kg gomba
- 30-40 dkg reszelt sajt
- tetejére tejföl és főzőtejszín
- kevés olaj
Elkészítése:
- A tepsit 1-2 ek.olajjal kikenjük.
- A hagymát szeletekre vágjuk, és a tepsi aljára tesszük. A fokhagymát is rászeleteljük.
- Erre jön a karikákra vágott krumpli, melyet sózzunk be.
- A csirkemellfiléket vágjuk szeletekre és mindkét oldalát fűszerezzük.
- A következő réteg a cukkini legyen.
- Tetejére tejfölt és reszelt sajtot tegyünk.
- Az egészet locsoljuk meg tejszínnel és főzzük puhára fólia alatt, majd az utolsó 10 percben fólia nélkül süssük tovább.
Jó étvágyat!
Brokkolis-szójaszószos csirkemell rizzsel

Hozzávalók:
Elkészítése:
- A brokkolit rózsáira szedve megfőzzük kb.3-4-ig puhára, hogy még utána ha összekeverjük a hússal ne essen szét.
- A csirkét csíkokra/kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk.
- Fűszerezzzük és a fokhagymát rászeleteljük.
- Szójaszósszal meglocsoljuk.
- A kész húst óvatosan összeforgatjuk a brokkolival és megszórjuk szezámmmaggal.
- Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!