Grill csirkemell friss salátával (avagy Grill Marika :))

Ezt a receptet Grill Marikának neveztem el, mert egy kedves ismerősömnél ettem először ilyet, amikor is meghívást kaptam egy nyári szabadban sütögetős estére.
Azóta nagy kedvenc lett! Köszönjük! :)
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemellfilé
- só, bors,
- 2-3 evőkanál mustár és méz
- 3 gerezd fokhagyma
- chili ízlés szerint (elhagyható)
- olaj a páchoz
Elkészítése:
- A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy nagy keverőtálba tesszük.
- Fűszerezzük sóval, borssal, és hozzáadjuk a mustárt és a mézet.
- A zúzott fokhagymát is beletesszük.
- Aki szereti csípősen chilivel ízesítse.
- Végül kevés olajjal öntsük le, és forgassuk össze a húst, hogy összeérjenek az ízek. Hűtőben érleljük legalább egy pár órán át.
- Legfinomabb egy nyári estén kint a szabadban megsütve, de ennek hiányában wokban is elkészíthető.
- Friss salátával tálaltam.
Jó étvágyat!
Zellekrémleves

Hozzávalók:
- 1 gumó halványító zeller (4-5 szárból áll)
- ennek a feléből kb.fél liter leves készül
- 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, delikát, szerecsendió egy csipet
- megmaradt húsleves (ennek hiányában víz+vegeta, vagy leveskocka)
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
- A zellert vékony szeletekre vágjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát belezúzzuk.
- Kevés olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát.
- A zellert vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a hagymákhoz.
- Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
- Felöntjük a húslével és puhára főzzük a zellert.
- Ezután egy turmixban pürésítjük.
- Végül felöntjük tejszínnel és egy újabb rottyanásig még főzzük.
- Levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Brokkolis csirke sajtmártással

Hozzávalók:
- 1 brokkoli
- 1 egész csirkemellfilé
- 15 dkg sajt
- 1 ek.vaj
- 2 ek.liszt
- tej
Elkészítése:
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát olajon átsütjük.
- A brokkolit rózsáira szedve vegetás vízben megfőzzük.
- A vajat megolvasztuk a két kanál liszttel és felöntjük annyi tejjel, hogy sűrű mártás legyen belőle. Reszelt sajtot adunk hozzá.
- Egy jénaiban vagy serpenyőben tetszés szerint elrendezzük, hús, brokkoli, sajtmártás, vagy brokkoli, sajtmártás, hús.
Jó étvágyat!