Anyakonyha

Sütni, főzni, szívvel-lélekkel!

 

Grill csirkemell friss salátával (avagy Grill Marika :))

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

Ezt a receptet Grill Marikának neveztem el, mert egy kedves ismerősömnél ettem először ilyet,  amikor is meghívást kaptam egy nyári szabadban sütögetős estére.

Azóta nagy kedvenc lett! Köszönjük! :)

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • só, bors,
  • 2-3 evőkanál mustár és méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • chili ízlés szerint (elhagyható)
  • olaj a páchoz

Elkészítése:  

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy nagy keverőtálba tesszük.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, és hozzáadjuk a mustárt és a mézet.
  3. A zúzott fokhagymát is beletesszük.
  4. Aki szereti csípősen chilivel ízesítse.
  5. Végül kevés olajjal öntsük le, és forgassuk össze a húst, hogy összeérjenek az ízek. Hűtőben érleljük legalább egy pár órán át.
  6. Legfinomabb egy nyári estén kint a szabadban megsütve, de ennek hiányában wokban is elkészíthető.
  7. Friss salátával  tálaltam.

 

Jó étvágyat!

Zellekrémleves

Kattints a képre a teljes mérethez!

Hozzávalók:

 

  • 1 gumó halványító zeller (4-5 szárból áll)
  • ennek a feléből kb.fél liter leves készül
  • 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, delikát, szerecsendió egy csipet
  • megmaradt húsleves (ennek hiányában víz+vegeta, vagy leveskocka)
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítése:

 

  1. A zellert vékony szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát belezúzzuk.
  3. Kevés olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát.
  4. A zellert vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a hagymákhoz.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  6. Felöntjük a húslével és puhára főzzük a zellert.
  7. Ezután egy turmixban pürésítjük.
  8. Végül felöntjük tejszínnel és egy újabb rottyanásig még főzzük.
  9. Levesgyönggyel  vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

 

Brokkolis csirke sajtmártással

Kattints a képre a teljes mérethez!

Hozzávalók:

  • 1 brokkoli
  • 1 egész csirkemellfilé
  • 15 dkg sajt
  • 1 ek.vaj
  • 2 ek.liszt
  • tej

 

Elkészítése:

 

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát olajon átsütjük.
  2. A brokkolit rózsáira szedve vegetás vízben megfőzzük.
  3. A vajat megolvasztuk a két kanál liszttel és felöntjük annyi tejjel, hogy sűrű mártás legyen belőle. Reszelt sajtot adunk hozzá.
  4. Egy jénaiban vagy serpenyőben tetszés szerint elrendezzük, hús, brokkoli, sajtmártás, vagy brokkoli, sajtmártás, hús.

 

Jó étvágyat!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 4
Heti: 9
Havi: 85
Össz.: 50 809

Látogatottság növelés
Oldal: Ételek 3.
Anyakonyha - © 2008 - 2025 - anyakonyha-receptek.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »