Csíkos szelet

Hozzávalók:
- A tésztához:
- 15 evőkanál kristálycukor
- 3 tojás
- 3 kis pohár tejföl
- 15 evőkanál liszt
- 5 evőkanál darált dió
- 3 evőkanál kakaó
- 5 evőkanál őrölt mák
- 3 kávéskanál szódabikarbóna
- A krémhez:
- 1 liter tej
- 9 evőkanál búzadara
- 25 dkg Ráma sütőmargarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
-
1. lap: 5 evőkanál cukor, 1 tojás, 1 pohár tejföl, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál dió, 1 kávéskanál szódabikarbóna
2. lap: ugyanaz, csak dió helyett 3 evőkanál kakaó
3. lap: ugyanaz, csak dió helyett 5 evőkanál mák
-
Három lapot sütünk közepes nagyságú tepsiben, sütőpapírra kenve, 180 fokon, kb. 10-10 percig.
-
A krémhez 9 evőkanál búzadarát megfőzünk 1 liter tejben.
-
25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük. Megtöltjük a lapokat, a kakaós kerül középre. Tetejére reszelhetünk csokiforgácsot.
- Először vékonynak tűnnek a lapok, de másnapra megszívja magát a krémmel, és vastagabb lesz. Nagyon mutatós és finom! :)
Jó étvágyat!
Néger kocka (Anyutól)

Hozzávalók:
- Tésztához:
- 4 db tojás
- 2 kanál víz
- 4 kanál cukor
- 1 kanál kakaó
- 4 kanál liszt
- fél cs.sütőpor
- 10 dkg vagdalt dió
- Krém:
- 1,5 dl tej
- 1 db tojás
- 1 kanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg Ráma
- 1 vaníliás cukor
- Máz:
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg kakaó
- 10 dkg vaj
- 1 kanál tej
Elkészítése:
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját is habosra keverjük a két kanál vízzel és cukorral.
- A kakaót és a diót is hozzáadjuk.
- A sütőporos lisztet is beletesszük és óvatosan összeforgatjuk a fehérje habbal.
- Megsütjük közepes lángon.
- Ezalatt elkészítjük a krémet.
- A tejet a tojást és a lisztet sűrű krémmé főzzük.
- A porcukrot kikeverjük a Rámával. Hozzáadjuk a van.cukrot is.
- A két krémet összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
- A tetejére a máz hozzávalóit gőz fölött felolvasztjuk és a krém tetejére öntjük.
Jó étvágyat!
Diós-mákos nudli vaníliasodóval

Egy igazán hasznos megoldás, ha kimarad egy adag krumplipüré. Csak liszt és tojás kell hozzá, és máris kész egy újabb fogás....
Hozzávalók:
- 3-4 db krumpli héjában megfőzve vagy egy adag krumplipüré
- kb.20 dkg liszt, vagy amennyit a gombóc felvesz
- 1 db tojás
- csipet só
- darált dió és mák ízlés szerint
- cukor édesítként
- vaníliasodóhoz:
- 1/2 l tej
- 2 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 1 kk liszt
- 1 kk.vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor vagy 1/4 rúd vanília
- 1 dkg vaj
- 2 tojásfehérje
- 2 dkg cukor
Elkészítése:
- A krumplit megfőzzük és áttörjük szitán.
- A lisztet, tojást és sót hozzáadjuk és egyneművé dolgozzuk.
- Ha nem akarunk bajlódni a nudli sodrásával elég, ha vékonyra kinyútjuk a tésztát, kb.félujjnyira.
- Szintén félujjnyi vékony csíkokat vágunk éles késsel és kis "nudli nyúlványokat" vagdosunk le a tésztából.
- Forró sós, olajos vízben kifőzzük.
- Ízlés szerint dióba, vagy mákba hempergetjük.
- A vaníliasodóhoz a tojássárgáját 1 dl tejjel, a cukorral és a liszttel, pudingporral elkeverjük.
- A tejet a van.cukorral felforraljuk és forrón a tojássárgájához öntjük.
- Tűzre tesszük és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd.
- Forrni nem szabad a mártásnak, mert a tojássárga összecsomósodik benne.
- Akkor van készen, ha a kanálról nem fut le, hanem azt sűrűn bevonja.
- Ha a tűzről levesszük, beletesszük a vajat, és ezzel fényesre keverjük.
- 2 db tojásfehérjét 2 dkg cukorral keményre verünk és a forró mártáshoz keverjük.
Jó étvágyat!
Citromos csoda torta (sütés nélkül)

Hozzávalók:
- 2 cs.babapiskóta
- 2 nagy pohár tejföl
- 18 ek.porcukor
- 4 db citrom reszelt héja és 2 db leve
- 2 dl tejszínhab
- további 2 dl tejszínhab a díszítéshez
Elkészítése:
- A tejfölt, porcukrot, a citrom héját és a levét egy tálban összekeverjük.
- A tejszínhabot kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a tejfölös masszával.
- A krémet és a babapiskótát addig réteggezük, míg el nem fogy.
Jó étvágyat!
Puncs szelet (Anyutól)

Vigyázat! Elég édes sütemény, de nagyon finom :)
Hozzávalók:
- Tésztához:
- 6 db tojás
- 2 ek.víz
- 3 cs.puncs pudingpor
- 20 dkg cukor
- 1 ek.liszt
- fél cs.sütőpor
- Krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg Ráma
- 3 tojássárgája
- Habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- pár csepp citrom leve
Elkészítése:
- Piskótát készítünk. A 6 db tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját is kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, a puncs pudingport és a sütőporos lisztet.
- Óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérje habbal.
- Megsütjük, először magas, majd közepes fokozaton.
- A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és a 3 tojássárgájával.
- A kihűlt piskótára kenjük.
- Végül gőz felett felverjük a tojásfehérjét kemény habbá és a krémes piskóta tetejére öntjük.
- Lehűtve tároljuk.
Jó étvágyat!
Gofri (Meli kolléganőm receptje alapján)

8-10 darabhoz
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 8,5 dkg cukor
- 12,5 dkg Ráma
- fél ek.olaj
- fél ek.citromlé
- 2 vaníliás cukor
- fél cs.sütőpor
- 2 db tojás
- kb. 1-1,5 dl tej, hogy krémes állagú legyen a tészta
Elkészítése:
- A vajat a cukrokkal, tojással, citromlével, olajjal kikeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, sütőport.
- Végül felöntjük a tejjel, és gofrisütőben megsütjük.
Jó étvágyat!
Piskótás gesztenyekocka - sütés nélkül

Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 25 + 5 dkg Ráma
- 1 cs.babapiskóta
- 1 cs.vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 2 dl tejszínhab
- csokiforgács
Elkészítése:
- A gesztenyemasszát villával áttörjük. Majd az 5 dkg olvasztott vajjal és a keksszel összegyúrjuk.
- Ha nem áll össze a massza, tehetünk bele még vajat, vagy tejet.
- A 4 dl tejből pudingot főzünk.
- A 25 dkg vajat a porcukorral krémesre keverjük és beleforgatjuk a pudingba.
- Egy jénai tál/tepsi aljára nyomkodjuk a gesztenyés masszát.
- Ezután a pudingos krém következik, majd egy sor babapiskóta, és újból a puding.
- Tetejére habbá vert tejszínt teszünk, és csokiforgáccsal bevonjuk.
- Hűtőben pár órát dermesszük.
Jó étvágyat!
Túrós babapiskótás (sütés nélkül)

Sz.Barbi receptje alapján, köszönet érte :)
Könnyű kis desszert sütés nélkül-sok gyümölccsel, túróval még egészségesnek is hangzik.
Babapiskóta nélkül még könnyedebb és úgy is finom :)
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 1 cs.étkezési zselatin (nagy csomagos kb.20 gramm)
- 25 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 1 cs.vaníliás cukor
- 10 dkg Ráma
- 1 cs.babapiskóta (elhagyható)
- 2 db banán, plusz bármilyen idény gyümölcs ízlés szerint
Elkészítése:
- Az étkezési zselatint és a 3 dl tejet állandó kevergetés mellett felfuttatjuk. Ne forraljuk fel, csak meleg legyen.
- A túrót a porcukrot a rámát és a vaníliás cukrot kikeverjük.
- A zselatinos tejet hozzáadjuk.
- Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk és kevés túrós masszát öntünk bele.
- Közepére tesszük a két banánt egészbe.
- Tetszés szerinti gyümölcsöt még tehetünk bele.
- Majd a megmaradt masszát öntsük rá.
- A babapiskótát langyos tejbe mártjuk és a vágás irányába ráhelyezzük.
- Hűtőbe tesszük dermedni.
Jó étvágyat!
Palacsinta

Őszintén megvallva először bajban voltam, mert én általában "szemre" készítem a palacsinta tésztáját.
Azért próbáltam egy ideális "1 adagos" arányt összeállítani.
Ebből az adagból kb.6 db palacsinta jön ki, átlag 2 főnek.
Nekünk frissében ennyi elegendő is. :)
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- csipet só, 1 tk.cukor
- 3 ek.olaj (sütés előtt már nem kell bele)
- 15 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 dl szóda/vagy szénsavas víz
- ízesítésnek: kakaó, lekvár, túró, puding vagy bármi
Elkészítése:
- A tojást kikeverjük a cukorral, sóval, olajjal.
- Hozzádjuk a lisztet, tejet, vizet, majd csomómentesre elkeverjük.
- Forró palacsintasütőben kisütjük a szokásos módon.
Jó étvágyat!
Kókusztekercs

Hozzávalók:
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 1 ek.lekvár
- 2 ek.kakaópor
- 1 tk.rumaroma, vagy mandula kivonat
- annyi tej, hogy a tészta összeálljon, kb.2-3 dl
- Krém:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék a krémbe, plusz a szóráshoz és a tészta kinyújtásához is
Elkészítése:
- A darált kekszet, lekvárt, kakaóport, és a rumaromát összekeverjük, majd hozzáadva a tejet tésztává gyúrjuk.
- A krémhez a Rámát kikeverjük a porcukorral és a kókuszreszeléket beleforgatjuk.
- A tésztát kókuszreszeléken kinyújtjuk kb.1 ujjnyi vastagon és megkenjük a krémmel.
- Vizes késsel, vagy kanállal jobban kenhetővé válik a krém.
- Ezután felcsavarjuk, és hűtőbe tesszük dermedni pár órát.
Jó étvágyat!
Tiramisu

Kétféle változatát szoktam készíteni, az egyik hagyományos olasz recept a másik tojás nélküli.
Az eredeti olasz tiramisu annyiban másabb, hogy tesznek bele amarettot.
Én a fiam és párom miatt ezt kihagyom, minden más ugyanúgy készül, mint az olaszoknál.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 250gr mascarpone krémsajt
- 1 cs.babapiskóta
- 1 adag erős fekete kávé (én tejes kávéba áztatom, így nem annyira tömény kávés az íze)
- aki szereti fél dl amaretto likőr a kávéba keverve
- 2-3 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
- A babapiskótát belemártjuk a tejes kávéba. (csak 1 pillanatra és már vegyük is ki, ne ázzon szét)
- A krémhez a tojások sárgáját keverjük ki a porcukorral.
- Majd adjuk hozzá a mascarponét.
- A fehérjét is verjük kemény habbá, majd forgassuk össze a két krémet.
- A piskótát és a krémet addig rétegezzük, amíg el nem fogy.
- Tetejére kakaóport szórjunk.
- Hűtőben tároljuk míg összeérnek az ízek.
Tojás nélküli verzió
Hozzávalók:
- 2 dl Hulala habtejszín
- 1 tábla fehér csoki
- 250gr mascarpone
- 1 cs.babapiskóta
Elkészítése:
- A fehér csokit felolvasztjuk vízgőz felett.
- Miután kihűlt a csoki, összeforgatjuk a mascarponéval.
- Felverjük a tejszínt is és azzal is összekeverjük. (csoki+mascarpone+tejszín)
- A piskótát szintén kávéba mártjuk és rétegezzük.
Jó étvágyat!
Krémes emeletes

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 6 db tojás
- 6 dkg rétesliszt
- 15 dkg cukor
- 1 cs.vaníliás cukor
- 2 dl tej
Elkészítése:
- A leveles tésztát kinyújtjuk kétszeresére.
- Vékonyan becsíkozzuk és 220 fokon megsütjük. Később kockákra felszeleteljük.
- A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a liszttel.
- A tejet feltesszük forrni a cukrokkal.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A felforrt tejhez adjuk a tojások sárgáját, majd a habot is beleforgatjuk.
- A kis kocka lapokat megkenjük krémmel. 3 lap, közé 2 réteg krém.
- Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!
Panna cotta-tejpuding

Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 4 g zselatin
- 1 cs.vaníliás cukor
- 50 g cukor
Elkészítése:
- A tejet és a tejszínt a cukrokkal és a zselatinnal elkeverjük és lassú tűzön megmelegítjük.
- Csak langyos legyen, ne forrjon!
- Hideg vízzel kiöblített formákba öntjük és legalább 6 órára hűtőbe tesszük, míg megdermed.
Jó étvágyat!
Túrós zsemle

Hozzávalók:
- 4-5 db zsemle
- 25 dkg túró
- kb.4 dl tej
- kb.4 ek.cukor
- 1 db.tojássárgája
- 1 cs.vaníliás cukor
- mazsola
- citrom reszelt héja
- 4 ek.tejföl
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
- A tejet 2 ek.cukorral meglangyosítjuk és a zsemléket egy pillanatra beleáztatjuk.
- A túrót villával áttörjük és a tojássárgájával majd további 2 ek.cukorral elkeverjük.
- Belereszeljük a citrom héját és a mazsolát is hozzáadjuk.
- Megtöltjuk a kettévágott zsemléket a túrós töltelékkel.
- Egy jénai tálat kivajazunk és a zsemléket belefektetjük.
- Tetejüket 1-1 kanál tejföllel megkenjük és a van.cukorral megszórjuk.
- Egy csipetnyi Rámát tegyünk a zsemlék tetejére, hogy szép barnára süljenek a cukorral együtt.
Jó étvágyat!
Banános kalács

Önmagában nem annyira édes, de vajjal, mézzel, lekvárral kenve igen ízletes kalácska...
Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 db tojás
- 1 cs.vaníliás cukor
- 1 ek.citromlé
- 6 dkg cukor
- 2 nagyobb banán
- 25 dkg liszt
- 1 cs.sütőpor
- 1 kk.őrölt fahéj
- 5 dkg durvára vágott dió
Elkészítése:
- A vajat a tejjel, tojásokkal, a vaníliás cukorral, citromlével és a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, valamint a fahéjat és alaposan kidolgozzuk.
- Végül hozzákarikázzuk a banánt.
- A masszát sütőpapírral bélelt hosszúkás formába (pl.őzgerinc) töltjük, tetejét elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Tojásos habos süti

A joghurtos dobozt ne dobjuk ki, mert abból mérjük ki a további alapanyagokat.
Hozzávalók:
- 1 kis pohár natúr joghurt/kefír
- 1 pohár cukor
- 1 pohár olaj
- 3 db tojás
- 3 pohár liszt
- 1 cs.sütőpor
- 1 dl tejszínhab és pár csepp ételfesték
Elkészítése:
- A joghurtot, cukrot, olajat a tojással együtt egy tálba tesszük és kikeverjük.
- Hozzáadagaoljuk a sütőporos lisztet és muffin formába, vagy tepsibe tesszük.
- Tetejét tejszínhabbal díszítettem, de gyümölcsökkel, vagy dióval variálva is nagyon változatos sütemény készíthető belőle percek alatt.
Jó étvágyat!
Elefántkönnycsepp

Ezt a receptet az olcsó-receptek.hu oldalon találtam.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek. kakaó
Krém:
- 20 dkg Rama margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek. kakaó
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 db banán
Elkészítése:
-
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot.
-
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük.
-
Ha kész, nedves konyharuhába borítjuk, feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Elkészítjük a krémhez a pudingot, ha kihűlt összekeverjük az előre kikevert krémmel.
-
A kihűlt tésztát kisimítjuk, rákenjük a krém felét, majd a maradékba beletesszük a kakaót. Rákenjük a fehér krémre.
-
Beletesszük a banánt és óvatosan feltekerjük.
Csokimázzal bevonjuk.
Jó étvágyat!
Vaníliás croissant

Fénykép feltöltése folyamatban...addig a facebookon megtekinthető
A franciás finomság tökéletes lehet reggelire. Míg Párizsban legtöbbször üresen sütik, addig nálunk népszerűek a sajtos, sonkás és csokoládés verziók.
Előző nap is el lehet készíteni, másnap reggel már csak sütni kell és kész a finom reggeli :)
Sőt, fagyasztani is lehet, így aztán mindig frissen sütheted. Vétek lenne kihagyni. :)
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 3 dkg porcukor
- 3 evőkanál tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- 1 cs.vaníliás puding
- 4 dl tej
Elkészítése:
-
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben.
-
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd adjuk hozzá az élesztőt, a vajat, egy csipetnyi sót és a cukor maradékát.
-
A tésztát jól össze dolgozzuk, majd tegyük egy kiolajozott tálba, takarjuk le, és tegyük a hűtőbe.
-
Minimum 5-6 óra pihentetés szükséges neki, de, ha csak másnap reggel nyújtuk ki az sem baj.
-
Sodrófával nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagra, majd vágjunk ki belőle egyenlő oldalú háromszögeket.
-
Töltsük meg egy kiskanálnyi pudinggal a szélüket, majd tekerjük fel, és formáljuk félhold alakúra.
-
Tegyük a croissantokat kivajazott tepsibe, a tetejüket kenjük meg felvert tojássárgájával, majd toljuk előmelegített sütőbe, és süsssük kb.25 percig.
Jó étvágyat!
Narancsos csokoládé szuflé

Hozzávalók:
- 10 dkg cukor és 1 ek.a tálkák kikenéséhez
- 10 dkg tört csokoládé
- 1 ek.olvasztott vaj
- 2 ek.narancslé és 1 ek.reszelt héja
- 2 közepes tojás külön választva fehérje és sárgája
- csipet só
- kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
- Az olvasztott vajjal és cukorral kenjük ki a hőálló tálkákat, vagy poharakat.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel és adjuk hozzá a narancslevet.
- Majd vegyük le a tűzről ha elolvadt és adjuk hozzá a két tojás sárgáját és a narancs reszelt héját, és a cukor felét.
- A fehérjét verjük habbá a csipet sóval és a maradék cukorral.
- Forgassuk össze a csokis masszával.
- A hőálló tálkákba kanalazzuk bele kb.3/4-ig, majd toljuk forró sütőbe.
- Kb.200 fokon 10-12 perc alatt készül el.
Jó étvágyat!
Barackos pite

Hozzávalók:
- 16 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 1 cs.sütőpor
- 5 db tojás
- 30 dkg rétesliszt
- 1 kg sárgabarack (lehet mirelit is)
Elkészítése:
- A vajat a porcukorral tojások sárgájával habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot is.
- A masszát egy közepes nagyságú kivajazott tepsibe simítjuk.
- A kimagozott, negyedekbe vágott barackot egyenletesen elosztjuk a tetetjén, és előmelegített sütőben jól átsütjük.
- Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Túrótorta cukor nélkül édesen

Szerettem volna valami édeset enni, de olyat ami kevésbé édes és legfőképp nem hízlal annyira.
Ezért jött az ötlet, hogy cukor helyett ( de ne mű dolgokkal) hanem banánnal és egy kevés mézzel édesítsek.
A végeredmény: egy délután alatt elfogyott :)
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 db banán
- 2 ek.méz
- (aki nem diétázik ízlés szerinti cukorral készítse)
- 1 cs.vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kis csomag zselatin
- 2 dl víz
- 2 dl habtejszín
- negyed kg eper, vagy bármilyen gyümölcs
Elkészítése:
- A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk az áttört banánt, citrom héját, van.cukrot és a 2 ek.mézet.
- A zselatin 2 dl vízzel felmelegítjuk, csak annyira hogy elolvadjon a por, majd összekeverjük a túróval.
- A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan belekanalazzuk a túrós masszába.
- Hűtőbe tesszük dermedni pár órát, majd gyümölcsökkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Mézkaramellen sült őszibarack fagyival vagy trüffellel töltve

Ezt a finomságot egy receptújságban találtam, és muszáj volt kipróbálnom- mondanom se kell-mesés! :)
Hozzávalók:
- 6 db kemény húsú érett kemény őszibarack (lehet befőtt is, csak akkor ne főzzük sokáig)
- 4 ek.virágméz
- Trüffelhez:
- 30 dkg tejcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 1 ek.rum vagy aroma
- 6 gombóc fagyi
Elkészítése:
- A megmosott őszibarackokat éles kiskéssel hosszában félbevágjuk, ellentétes csavarással a két felet felnyitjuk, kimagozzuk és vékonyan megházomozzuk.
- A mézet serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, beletesszük a fél barackokat, és közepes tűzön, egyszer megfordítva kb.1 percet sütjük.
- Vigyázzunk, hogy a barack egészben maradjon a töltés miatt, főleg ha konzervessel dolgozunk, mert az amúgy is puha már.
- Ha elkészült kihűtjük, addig nekiláthatunk a trüffelnek.
- A tejcsokoládét hőálló tálba tördeljük és a tejszínnel, rummal vagy aromával vízgőz felett felolvasztjuk.
- Lehűtjük és hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor a trüffelből vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, (vagy fagyit teszünk és trüffellel leöntjük) a kihűlt fél barackokat megtöltjük vele, majd meglocsoljuk a sütésnél visszamaradt karamellel.
Jó étvágyat!
Olasz gyümölcslepény

Nagyon egyszerű sütemény, nem kell gyúrni, keverni, csak rétegezni! :)
A lustaasszony réteséhez hasonló, így már lehet ismerősebb.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt (lehet fele rétes is)
- 1 cs.sütőpor
- 20 dkg cukor
- 1 cs.vaníliás cukor
- 10 dkg Ráma-fele a kikenéshez kell
- idény gyümölcsök ízlés szerint
- Töltelék:
- fél kg túró
- fél liter tej
- 4 db tojássárgája
Elkészítése:
- A fél margarinnal kikenjük a tepsit.
- Összekevejük a lisztet, cukrot, sütőport egy tálba, és a vajas tepsibe szórjuk a felét.
- Erre morzsoljuk a túrót és a gyümölcsöket a tetejére tesszük.
- A lisztes keverék másik felét is rászórjuk.
- A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel és a lisztes réteg tetejére öntjük.
- A tetejére daraboljuk a maradék vajat.
- Fél órát pihentetjük és kb.25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat
Dínó torta

Ezt a tortát a szomszéd kisfiú szülinapjára készítettem.
Szereti a dínókat, és találtam egy könnyű variációt az elkészítésére az alábbi linken:
http://sutiktortak.blogspot.hu/2011/02/dinoszaurusz-torta-video.html
Hozzávalók:
- 6 tojásos piskóta: 6 db tojás, külön fehérje és sárgája
- 6 ek.cukor és 1 vaníliás
- 3 ek.olaj és víz
- 3 ek.liszt
- 1,5 cs.sütőpor
- 2 ek.kakaópor
- Krémhez:
- 20 dkg Ráma
- 20 dkg porcukor
- negyed kg eper
- Tetejére:
- 5 dl Hulala habtejszín
- pár csepp zöld ételfesték
- díszítéshez: smarites, dekortoll stb.
Elkészítése:
- A piskótát a szokásos módon elkészítjük.
- Két piskótát süssünk, mindkettőt kör formában.
- A videón nem szerepel krém, én készítettem egy epres krémet.
- A vajat a porcukorral krémesre keverjük és hozzáadjuk az apróra darabolt eper darabokat és tovább keverjük.
- A két kör formát kettévágjuk és megkenjük a krémmel.
- A videón látható a dínó formázása.
- Az egyik kör piskóta alján lukat vágunk a lábaknak.
- A másikból pedig kivágjuk a lábat és a fejet.
- A kör törzshöz illesztjük, és egy vékony réteg tejszínnel bevonjuk. A tejszínt előzőleg verjük fel és keverjük el a festékkel.
- Egy kis időre hűtőbe tesszük. Majd újabb réteg habbal vonjuk be.
- A dínó tüskéket a megmaradt piskótából vágjuk ki háromszög formákban.
- A dínó foga, fehér dekor tollal készült.
- A dekorációnak csak képzeletünk szab határt :)
Jó étvágyat!
Epres túrógombóc dióba-mákba forgatva

Ebből a mennyiségből 8 szép nagy gombóc lett :)
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 4 ek.cukor és 1 vaníliás
- 5 ek.búzadara (gríz)
- annyi szem eper, ahány gombóc (kb.8-10 kisebb db)
- cukrozott dió és mák
Elkészítése:
- A túrót villával áttörjük.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, cirom héját, és a kétféle cukrot.
- A grízt is hozzákeverjük.
- Vizes kézzel kis golyókat formázunk, közepébe epret teszünk.
- Olajos-sós vízben feltesszük főni, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére.
- Szűrővel lecsepegtetjük őket, és dióba ill.mákba hempergetjük a gombóckákat.
Jó étvágyat!
Muffinok: csokis, citromos-mákos, cseresznyés-ribizlis



Egy recept és 3 féle muffin készülhet belőle :)
Nekem ebből az adagból 18db muffin lett.
Hozzávalók:
- Az alaphoz:
- 1 db tojás (igen, csak egy tojásos)
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor és sütőpor
- 5 dkg Ráma
- töltelék:
- citromoshoz: 1 citrom héja és leve, 1 ek.darált cukrozott mák
- cseresznyéshez: 1 marék cseresznye, és fél marék ribizli
- csokishoz: 1 ek.kakaópor, tört csokoládé kb.5 dkg
Elkészítése:
- A vajat a cukrokkal kikeverjük.
- Hozzáadjuk a tojást, tejet, végül a sütőporos lisztet is.
- Ne kevergessük túl sokáig.
- Ezután 3 részre osztjuk a tésztát, és beletesszük külön-külön a tölteléket. (citromot, mákot, cseresznyét, csokit stb.)
- Muffin papírokba töltve előlemegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat!
Kókuszkocka

Egy kis klasszikus édesség, mennyeien finom-puha piskótából :)
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 12 ek.cukor
- 6 ek.langyos víz
- fél dl olaj
- 1 vaníliás cukor
- 12 ek.liszt
- fél cs.sütőpor
- 20 dkg étcsokoládé felolvasztva
- 1 dl tejszín
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
- A tojások sárgáját a cukrokkal habosra verjük robotgéppel.
- Ezután hozzáadjuk a 6 langyos kanál vizet és az olajat.
- A sütőport elkeverjük a liszttel és azt is hozzáadjuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
- Előmelegített sütőben 10 percig nagy fokozaton, utána mérsékelt tűznél süssük.
- A csokoládét tördeljük kockákra és a tejszínnel vízgőz felett olvasszuk fel.
- A kihűlt piskótát vágjuk hosszúkás kockákra és mártsuk a csokiba, végül forgassuk kókuszreszelékbe.
Jó étvágyat!
Diós,-fahéjas mákvirág kalács

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt,
- 5 dkg margarin,
- 5 dkg cukor,
- csipet só,
- 1,5 dl tej,
- 3 dkg élesztő,
- 1 tojás.
- kb. 10 dkg dió, mák, fahéj
- Az élesztőt felfuttatjuk és összeállítjuk a tésztát, duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk és kinyújtjuk egy nagy téglalappá.
- Erre jön a töltelék: mák, dió, fahéj, fél dl forró tej, 4 evőkanál cukor,.
- Összekeverjük és a tésztára kenjük, majd szorosan feltekerjük.
- A tekercs végeit levágjuk és összeillesztjük, kört formázva és egyenletesen bevagdossuk.
- A szirmokat kifordítjuk, 15 percet pihentetjük, tojással lekenjük , begyújtjuk a sütőt és közepes lángon 30-35 percig sütjük.
- Egyből betesszük a sütőbe,addig is kel a tészta.
Jó étvágyat!
Málnás márványos szelet

Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 3 db tojás
- 12 dkg liszt+2+1 ek.liszt
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg málna (vagy eper, meggy, ribizli stb.)
- 1 kis doboz vaníliás krémtúró
- 2 ek.kakaópor
- 1 cs.vaníliás cukor
- fél ek.sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, egyenként tovább keverjük a tojásokkal.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és 3 részre osztjuk.
- Az egyikbe kakaót teszünk, a másodikba a leturmixolt gyümölcsöt és még további 2 ek.lisztet.
- A harmadikhoz a krémtúrót, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és 1 ek.lisztet.
- Kivajazott őzgerinc formába kanalazzuk váltakozva a háromféle masszát és összerázogatjuk.
- Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (170 fokon kb.35-40 perc)
Jó étvágyat!
Ribizlis túrókocka

Hozzávalók: 2 személyes adag
- piskótához:
- 3 db tojás
- 6 ek.cukor
- 6 ek.liszt
- fél cs.sütőpor
- fél dl olaj
- 3 ek.langyos víz
- 2 ek.kakaópor
- töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 4 ek. cukor
- fél citrom héja
- 2 dl tejszín (Hulala)
- 1 nagy tasak zselatin fix
- 10-15 dkg ribizli
- 1 csomag piros expressz tortazselé
Elkészítése:
- A szokásos módon piskótát készítünk.
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét habbá verjük.
- A lisztes sütőporos keveréket hozzáadjuk a tojássárgához és beleforgatjuk a habot óvatosan.
- Megsütjük hőlégkeverésen kb.170 fokon tűpróbáig.
- A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot és citrom héját.
- Az expressz zselatinport beleöntjük és a tejszínt is.
- Ekkor kemény habbá verjük és kész is.
- Az expressz zselatin előnye, hogy nem kell főzni, csak hidegen belekeverni a túróba.
- A kihűlt piskóta tetejére kenjük.
- Még elkészítjük a zselét, tegyük hűtőbe.
- Az expressz tortazselé előnye, hogy szintén nem kell főzni, csak forró vízzel leönteni és kész is.
- A túró tetejére tesszük a ribizli szemeket és a tortazselével középről kiindulva egyenletesen öntsük le.
Jó étvágyat!
Joghurtos meggyes pite

Könnyű joghurtos kevert pite meggyel, vagy cseresznyével percek alatt.
Az eredeti recept alapján kefíres, de joghurttal is nagyon finom! :)
Hozzávalók:
- 1 pohár (kis dobozos 2 dl) natúr joghurt, vagy kefír - a poharat ne dobjuk ki, mert ebbe mérjük a többi hozzávalót
- 1 pohár cukor
- 1 pohár olaj
- 3 db tojás egészben
- 3 pohár liszt
- 1 cs.sütőpor
Elkészítése:
- A joghurtot, cukrot, tojást egy keverőtálba öntjük és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a 3 db tojást és azt is beleforgatjuk.
- A sütőport elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk a joghurtos masszához.
- Simára keverjük az egészet.
- A tésztát sütőpapírra vagy vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a kimagozott gyümölccsel.
- Légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat!
Tejlepény, tejpite

Csak javasolni tudom, mert nagyon egyszerű, de annál finomabb. :)
Simán is, vagy lekvárral, nutellával, de bármilyen gyümölccsel kitűnő.
Én most szederrel próbáltam ki, mellé szilvalekvárral.
Azt hiszem gyakori "vendég" lesz a konykámban! :)
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- csipet só
- 1 evőkanál vaníliakivonat/van.cukor
- fél citrom reszelt héja
- 4 tojás
- kevés vaj a tepsi kenéséhez
Elkészítése:
- A sütőt 170 fokra melegítjük, a tepsit kivajazzuk.
- A száraz hozzávalókat tálba mérjük és a tejjel (apránként adagolva) csomómentes tésztát keverünk.
- Hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát. A tojásokat fehéredésig verjük, és a híg masszához forgatjuk.
- Beleöntjük a tepsibe, egyenlően elosztva rászórjuk a gyümölcsöt.
- Sütőbe toljuk és 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe is megszilárdul.
- Langyosan szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat!
Gyümölcsös tejszínes-tejberizs

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 2 dl víz
- 5 dl tej
- csipet só
- 4 ek.cukor és 1 vaníliás
- 2 dl tejszín
- vegyes gyümölcsök
Elkészítése:
- A rizst forrásban lévő sós vízbe tesszük és addig főzzük, amíg a vizet felszívja.
- Utána hozzáöntjük a tejet és gyakori keverés mellett készre főzzük a cukrokkal együtt.
- A tejszínt habbá verjük és a kihűlt rizshez adjuk.
- Gyümölcsökkel tálaljuk.
Jó étvágyat!